tromaktiko: Οι Έλληνες είμαστε των Ελλήνων οι μεγαλύτεροι εχθροί...

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι Έλληνες είμαστε των Ελλήνων οι μεγαλύτεροι εχθροί...



Γράφει ο Καραμπάτσης Ευάγγελος
Το χθες…
Το Β΄ εξάμηνο του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος πιεζόμενος ασφυκτικά από τους Ιταλούς… (οι οποίοι εποφθαλμιούσαν τη Σμύρνη) είχε την ατυχή έμπνευση (κοινώς «πάτησε την πεπονόφλουδα») και αποφάσισε να κάνει εκλογές στην πιο ακατάλληλη χρονικά στιγμή, ήτοι το Νοέμβριο του 1920. Πράγματι, η στιγμή αυτή ήταν εντελώς ακατάλληλη γιατί η Ελλάς τότε βρισκόταν εν μέσω Μικρασιατικής Εκστρατείας και ο Ελληνικός στρατός κατείχε τη Β.Δ. Μικρά Ασία (δηλ. ήταν παρατεταγμένος από τη Σμύρνη μέχρι την Προύσσα και τη Νικομήδεια).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές στην πιο ακατάλληλη χρονικά στιγμή, τώρα που η Ελλάς παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης μετά από τόσα χρόνια.

ΤΟ ΧΘΕΣ…

Οι Αντι-Βενιζελικοί επικράτησαν τότε στις εκλογές (Νοέμβριος 1920) χάρις στο συναισθηματικό και δημαγωγικό σύνθημα«Οίκαδε» (δηλαδή «Επιστροφή πίσω στην Πατρίδα» των στρατευμένων παιδιών που βρισκόταν στο μέτωπο). Στ΄ αλήθεια ποιά μάνα και ποιός πατέρας δεν ήθελε τότε να επιστρέψει το παιδί του από το μέτωπο; Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες πολεμούσαν διαρκώς επί οκτώ έτη (με μικρά διαλείμματα από το 1912).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

Ο «ΣΥΡΙΖΑ» έχει ενισχύσει τα ποσοστά του χάρις στο συναισθηματικό και δημαγωγικό σύνθημα: «Διαγραφή χρέους, Καταγγελία Μνημονίου, κλπ». Ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του; Ποιός δεν θέλει διαγραφή του χρέους;

ΤΟ ΧΘΕΣ…

Με την ήττα του Βενιζέλου (Νοέμβριος 1920), οι «σύμμαχοι» βρήκαν την ευκαιρία που αναζητούσαν (και έψαχναν από καιρό). Μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας και έτσι η Ελλάς έπαθε τη μεγαλύτερη καταστροφή στην Ιστορία της (Μικρασιατική Καταστροφή 1922).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

Λέτε να γίνει κάτι ανάλογο σήμερα;

Εάν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές και εκλεγεί ο«ΣΥΡΙΖΑ», η καταστροφή αυτή τη φορά δεν θα είναι Μικρασιατική, αλλά Οικονομική! Γιατί θα δώσουμε στους Δυτικούς την ευκαιρία που αναζητούν για να μας «ξεφορτωθούν» !

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ. ΚΡΙΜΑ.

Καραμπάτσης Ευάγγελος
Οικονομολόγος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!