tromaktiko: 3 συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου και δεν σου έχει πει κανείς!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

3 συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου και δεν σου έχει πει κανείς!



Ο μεταβολισμός δεν ελέγχεται ΜΟΝΟ από τη διατροφή και τη συχνότητα που ασκείσαι...


Υπάρχουν και μερικές καθημερινές συνήθειες που φαινομενικά δεν σχετίζονται με το βάρος σου, αλλά -τελικά- μπορούν να δυσκολέψουν τo κάψιμο λίπους. Είσαι σίγουρη πως τις ξέρεις;

Τα φαγητά που τρως δεν είναι αρκετά καυτερά

Πρόσφατη έρευνα του Appetite, βρήκε πως όταν οι συμμετέχοντες πρόσθεσαν καυτερή σάλτσα με τσίλι στο βραδινό τους, χόρτασαν γρηγορότερα και έφαγαν 30% λιγότερο σε σχέση με το αν προτιμούσαν ένα πιο ήπιο γεύμα.

Κάθεσαι πολύ

Αν η αγαπημένη σου συνήθεια είναι να κάθεσαι στον καναπέ και να βλέπεις ταινίες, πράγματι μπορεί να αυξήσει το βάρος σου. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε, οι πιο δραστήριοι άντρες που κάθονταν 3 ώρες κάθε μέρα, είχαν 74% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από μεταβολικό σύνδρομο, σε σχέση με εκείνους που κάθονταν λιγότερο από 2 ώρες. Ο λόγος που το… καθισιό εμποδίζει τον μεταβολισμό; Οι μύες δεν χρειάζεται να δουλεύουν πολύ, άρα καίγεται λιγότερο λίπος.

Δεν πλένεις τα χέρια σου

Ερευνητές στο Pennington Biomedical Research Center ανακάλυψαν έναν συσχετισμό ανάμεσα σε έναν κοινό αναπνευστικό ιό και στην παχυσαρκία, αφού όπως φάνηκε ο συγκεκριμένος ιός μετέτρεπε τα βλαστοκύτταρα σε λιποκύτταρα. Αν θέλεις να μειώσεις αυτό το ρίσκο, κάνε το πιο απλό: πλένε συχνά τα χέρια σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!