tromaktiko: Η Λεμεσός ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2018

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η Λεμεσός ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2018



Του Χρύση Μιχαηλίδη
Προέδρου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Κύπρου

Υποστηρίζομε ενθέρμως και ανοικτά την απόφαση του ΔΗΜΟΥ Λεμεσού να... διεκδικήσει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2018. Γι’ αυτό κάνοντας θετική κρητική και προβάλλοντας τα κακώς κείμενα στη πόλη μας , θέλομε ο ΔΗΜΟΣ να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για να επιτύχομε τον στόχο μας.

Ξεκινώντας με το επόμενο φιλμάκι : 

 Θέλομε να παρουσιάσομε μια τρομερά σημαντική έλλειψη στη Πόλη μας, που σίγουρα θα μετρήσει αρνητικά στη αίτησή μας. Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ της Λεμεσού, τουλάχιστον του Κέντρου της Πόλης και του Παραλιακού Μετώπου, αποτελεί …εκ των ων ουκ άνευ… προϋπόθεση για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΗΚΟΤΗΤΑ στη Ευρώπη, όπως προκύπτει, τόσο από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που έχει γίνει ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ και ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, όσο και από τις πρακτικές και γενικά την πολιτική που ακολουθεί η Ε.Ε. με το ΕΡΑΣΜΟΥΣ + σε θέματα νεολαίας.

Το φιλμάκι αποτελεί καρπό μερικών Κοινωνικών Οργανώσεων της Πόλης μας, που εδώ και αρκετό καιρό δουλεύουν στο θέμα της Προσβασιμότητας του Κέντρου και της Παραλίας της Λεμεσού. Η δουλειά αυτή έχει αποδώσει καρπούς κυρίως στο τομέα της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης – Ενεργοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και στη πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων για την σχετική κατάσταση τους, όπως΅

1. Παρουσιάζομε τα προσβάσιμα σημεία του Κέντρου και αλλού και ενημερώνουμε όλους και δη τα ΆμεΑ που μπορούν να πάνε χωρίς πρόβλημα.

2. Ακολούθως ενημερώνουμε τις αρχές π.χ. τον ίδιο τον Δήμαρχο, Έπαρχο , για τα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα, ελπίζοντας ότι θα προχωρήσουν σε διορθωτικές αλλαγές.

3. Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες π.χ. καφέ, εστιατόρια, μπυραρίες και άλλα για την δική τους προσβασιμότητα και την στήριξη που μπορούν να έχουν από το ΚΟΤ σε αυτά τα σημεία π.χ. Ανάλογα αποχωρητήρια, ράμπες, κλπ.

4. Ακόμα με τις δημοσιεύσεις μας ευαισθητοποιούμε τους πολίτες σε θέματα διακρίσεων εις βάρος των ΑμεΑ στο τομέα της Προσβασιμότητας.

Έτσι λοιπόν πάμε για Πρωτεύουσα, αλλά προηγείται η Προσβασιμότητα διότι οι Νέοι της Ε.Ε. με αναπηρίες (20% ) ταξιδεύει και τους θέλομε και στη Λεμεσό μας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!