tromaktiko: Ρώσος σύμβουλος: Ο κόσμος έχει ανάγκη τις ρωσικές πηγές ενέργειας

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ρώσος σύμβουλος: Ο κόσμος έχει ανάγκη τις ρωσικές πηγές ενέργειας



Ο κόσμος δεν μπορεί να αποφύγει τους ρωσικούς φορείς ενέργειας, θεωρεί ο... επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας Facts Global Energy Fereidun Fesharaki. Τη δήλωση αυτή έκανε στο ετήσιο συνέδριο Credit Suisse Asian Investment Conference που διεξάγεται στο Χονγκ Κονγκ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Κατά τη γνώμη του Fesharaki λόγω των κυρώσεων και περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ο κόσμος δεν μπορεί να λαμβάνει αρκετούς φορείς ενέργειας για ομαλή λειτουργία.

"Ο κόσμος δεν μπορεί να αποφύγει τους ρωσικούς φορείς ενέργειας. Για το λόγο αυτό όλες οι κυρώσεις αυτές και οι περιορισμοί στην τελική ανάλυση αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: εάν η Ρωσία δε θα προμηθεύει συγκεκριμένους όγκους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η παγκόσμια οικονομία δε θα μπορέσει να λειτουργεί ομαλά.
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία πάνε στην Ευρώπη και στην Ασία. Εάν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης για τα επόμενα 15-20 χρόνια ", παραθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός CNBC τα λόγια του Fesharaki.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!