tromaktiko: Αποκτούν άδεια παραμονής στην Ελλάδα μέσω απόκτησης ακινήτου

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αποκτούν άδεια παραμονής στην Ελλάδα μέσω απόκτησης ακινήτου



Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας εντοπίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον πολιτών τρίτων...
χωρών που θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής στην χώρα μας, μέσω της αγοράς ακινήτου.


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί 504 άδειες παραμονής, με δεδομένο ότι κάθε ακίνητο μπορεί να δώσει πάνω από μία άδεια. Οι 250 από αυτές είναι στην Αττική, 110 στην Κρήτη 50 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, 20 στις Κυκλάδες, 14 στη Ρόδο, 40 στα Ιόνια και 20 στην Πελοπόννησο. Κύριες εθνικότητες στις συναλλαγές αναδεικνύονται οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Αιγύπτιοι.

Να σημειωθεί ότι για αποκτήσει πολίτης τρίτης χώρας άδεια παραμονής στην χώρα μας θα πρέπει να αγοράσει ακίνητο από 250.000 ευρώ και πάνω. Με αυτό τον τρόπο αποκτά άδεια παραμονής σε όλες της χώρας της Ευρώπης.

Από τις χώρες όπου το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις είναι η Πορτογαλία όπου η χρυσή βίζα έφερε στη χώρα επενδύσεις 1,27 δις. ευρώ εντός δύο ετών.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Deutsche Welle, όποιος θέλει να λάβει άδεια παραμονής στην Πορτογαλία καλείται να καταβάλει 500.000 ευρώ για. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν πλούσιοι Κινέζοι. Όμως η πρόσφατη σύλληψη ενός κινέζου κατόχου χρυσής βίζας, ο οποίος αντιμετωπίζει στην πατρίδα του κατηγορίες για απάτη και άλλα σοβαρά εγκλήματα και πρόκειται να απελαθεί, έχει φουντώσει τις συζητήσεις εντός ΕΕ κατά πόσο μπορεί αυτό το μέτρο μπορεί να συνεχιστεί.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!