tromaktiko: Κύκλωμα θησαυρίζει προωθώντας παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κύκλωμα θησαυρίζει προωθώντας παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες



Καταγγελίες-σοκ, σχετικά με την οργανωμένη "μαφία" που δρα στα... ελληνικά νοσοκομεία και θησαυρίζει μέσω της προώθησης αποκλειστικών νοσοκόμων-"μαϊμού", έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τα κυκλώματα αλλοδαπών, κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία, που έχουν ως βιτρίνα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, δρουν πλέον ανεξέλεγκτα, εκμεταλλευόμενα την απουσία ελέγχων και δωροδοκώντας εργαζομένους και διοικήσεις, "βαφτίζουν" αποκλειστικές και διοχετεύουν στα νοσοκομεία της χώρας ανασφάλιστες γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, με πλαστά πτυχία και με δέλεαρ την παροχή φθηνών υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή οι ασθενείς δέχονται τις υπηρεσίες από γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ούτε καν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αθανάσιος Βασιλάκης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Νοσοκόμων/Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης "Αλληλεγγύη":

"Tο ΙΚΑ χορηγεί άδειες ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς να προβαίνει σε ελέγχους των πτυχίων. Έχει δεχτεί πτυχία στα αλβανικά χωρίς να ζητήσει επίσημη μετάφραση. Τα περισσότερα από αυτά είναι πλαστά. Φέρουν τις ίδιες σφραγίδες, τις ίδιες υπογραφές, ακόμη και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα, συχνά γραμμένο χειρόγραφα πάνω από μπλάνκο".

Η εφημερίδα δημοσιεύει και την παρακάτω φωτογραφία όπου φαίνονται αυτά που ισχυρίζεται ο κ Βασιλάκης:


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!