tromaktiko: Σπαρακτικό: 13χρονη παρακαλεί να μην την παντρέψουν και έστειλε επιστολή στον...!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σπαρακτικό: 13χρονη παρακαλεί να μην την παντρέψουν και έστειλε επιστολή στον...!



Καθώς πολλά ανήλικα κορίτσια στην Ινδία αναγκάζονται να παντρεύονται παρά τη θέλησή...
τους, μια 13χρονη μαθήτρια από το κρατίδιο Jharkhand, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τον εαυτό της από αυτήν ακριβώς τη μοίρα αφού δεν βρήκε ανταπόκριση στην οικογένειά της, στράφηκε στον διευθυντή του σχολείου της στον οποίο έγραψε επιστολή ζητώντας να τη σώσει.

Εκφράζοντας φόβους πως ο γάμος της θα σταθεί εμπόδιο στο να συνεχίσει την εκπαίδευσή της η 13χρονη Duli Hembrom γράφει: «Οι γονείς μου έχουν κανονίσει το γάμο μου για τις 22 Απριλίου, δεν θέλω να παντρευτώ. Πήρα όρκο να μην παντρευτώ πριν τα 18 και δεν θέλω να παντρευτώ τόσο νωρίς.

Οι γονείς της επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους λέγοντας πως οι γάμοι παιδιών είναι κοινή πρακτική στην κοινωνία τους καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος γαμπρός για ένα πιο μεγάλο κορίτσι!

Σύμφωνα με τον Independent που επικαλείται στοιχεία του ΟΗΕ, το κρατίδιο Jharkhand κρατά τη θλιβερή πρωτιά των περισσότερων γάμων παιδιών με το 18% των κοριτσιών να παντρεύονται πριν γίνουν 15 και το 47% μέχρι να κλείσουν τα 18. Ο Οργανισμός αναφέρει πως η πρακτική αυτή αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα συνηθισμένη στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου υπάρχει μεγάλη φτώχια και ανισότητα των φύλων.

«Οι παιδικοί γάμοι είναι απειλή για τα κορίτσια, για τη ζωή και την υγεία τους, και περιορίζει τις προοπτικές τους», τονίζει εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Συχνά οι νεαρές νύφες κυοφορούν στην εφηβεία τους με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών για τις ίδιες και τα έμβρυα, επιπλοκές που οδηγούν ακόμα και σε θανάτους», προσθέτει.

Παρότι η Ινδία έχει ποινικοποιήσει τους γάμους παιδιών, μόλις 11 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για την πρακτική αυτή από το 2010...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!