tromaktiko: Φυλάκιση 18 μηνών για την υπόθεση εκβιασμού των καφέ στο Εμπορικό Κέντρο

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Φυλάκιση 18 μηνών για την υπόθεση εκβιασμού των καφέ στο Εμπορικό Κέντρο



Με την καταδίκη του 66χρονου συνταξιούχου τραπεζικού για το αδίκημα της εκβίασης...
κατ΄εξακολούθηση ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ηχορύπανσης στο εμπορικό κέντρο Cosmos που είχε συζητηθεί αρκετά το 2012 όταν και ξέσπασε.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έγινε την Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης μετά από την πρωτόδικη καταδίκη του συνταξιούχου τραπεζικού υπάλληλου από το αυτόφωρο σε φυλάκιση 2 ετών και , συνολικά, 6 αναβολές για διάφορους λόγους.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε δεύτερο βαθμό με φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέως της Έδρας για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση εκβίασης ενώ δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, παρά τη σχετική πρόταση του Εισαγγελέα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το 2010 ο επιχειρηματίας του Bar Αδιέξοδο Θόδωρος Χατζηγεωργίου, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα εκβίασης από τον συνταξιούχο, ένοικο διαμερίσματος στο Εμπορικό Κέντρο της Ξάνθης, που σύμφωνα με τον κατηγορητήριο τον είχε πλησιάσει και του είχε ζητήσει χρήματα για να μην καταγγείλει το κατάστημά του για ηχορύπανση, παρότι βρίσκεται στο επόμενο οικοδομικό τετράγωνο.  Σε συνεργασία με την Αστυνομία είχε κλειστεί ραντεβού, στο οποίο ο κατηγορούμενος πήρε το ποσό των 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,  πριν συλληφθεί.

“Κατ΄εξακολούθηση” μετά τις μαρτυρίες των επιχειρηματιών του Εμπορικού Κέντρου

Μετά την καταγγελία του περιστατικού είχαν εμφανιστεί οι επιχειρηματίες των La Terra και “Εμπορικό” που βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο Cosmos, οι οποίοι όπως κατέθεσαν στις δύο δίκες, είχαν δώσει αντίστοιχο ποσό σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου  ο πρώην τραπεζικός  να σταματήσει τις καταγγελίες του για ηχορύπανση, που θα οδηγούσαν σταδιακά σε αφαίρεση των αδειών των καταστημάτων που διατηρούν. Μάλιστα στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχε συμφωνηθεί να υπάρχει σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό που θα δέσμευε τον κατηγορούμενο ότι δεν θα συνεχίσει τις καταγγελίες ενώ από τα αρχεία της Αστυνομίας προέκυψε ότι είχε προβεί σε δεκάδες καταγγελίες, από το 2010 και έπειτα.

H απολογία του κατηγορούμενου

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης από τον “υπόκοσμο της νύχτας” όπως χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες και ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τη μουσική των καταστημάτων όλη η οικογένεια, που σκόπευε να μετακομίσει για το λόγο αυτό.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν η δικηγόρος Κυριακή Κιούση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!