tromaktiko: Βαλαβάνη: Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βαλαβάνη: Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ



Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ...


Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι "σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ αυτών στελέχη της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επεξεργάζονται προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα".

Παράλληλα, στάθηκε στην επιτυχία της ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 - 100 ευρώ.

Όσον αφορά τα έξι Α.Φ.Μ που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για νομικά πρόσωπα, αλλά και για ένα συνεταιρισμό που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Τέλος, σχετικά, με την κατάρτιση του «καταθεσιολογίου», επεσήμανε πως θα αφορά τους 1.500.000 καταθέτες των οποίων θα ελέγχεται η κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος χρόνου 15ετίας για να διαπιστωθεί η ακολουθία με το σύνολο των φορολογουμένων εισοδημάτων τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!