tromaktiko: Ο Πάπας αποκάλεσε την σφαγή των Αρμενίων “Γενοκτονία”

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ο Πάπας αποκάλεσε την σφαγή των Αρμενίων “Γενοκτονία”



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τα 100χρονα της σφαγής των Αρμενίων αποκαλώντας... την «την πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα», μια πολιτικά εκρηκτική δήλωση που σίγουρα θα αναστατώσει την Τουρκία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως «είναι καθήκον του να τιμήσει την μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών, παιδιών, κληρικών και Επισκόπων που δολοφονήθηκαν παράλογα από τους Οθωμανούς Τούρκους».

Στην σημερινή Λειτουργία στη Βασιλική του Άγιου Πέτρου, που ήταν αφιερωμένη στα 100χρονα της Αρμενικής Γενοκτονίας, ο Πάπας δήλωσε πως η απόκρυψη ή η άρνηση του κακού είναι σαν να επιτρέπουμε σε μια πληγή να συνεχίζει να αιμορραγεί.

Ιστορικοί και μελετητές υπολογίζουν τον αριθμό των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε 1,5 εκατομμύρια.

Η Τουρκική Πρεσβεία στο Βατικανό ακύρωσε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, αφού έμαθαν πως ο Πάπας θα χρησιμοποιούσε την λέξη «Γενοκτονία»

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ο πρώτος Πάπας που αποκάλεσε τις σφαγές των Αρμενίων γενοκτονία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως οι σφαγές των Αρμενίων ήταν η πρώτη «μαζική και πρωτοφανής» γενοκτονία, την οποία ακολούθησαν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και ο Σταλινισμός, όπως επίσης οι Γενοκτονίες της Καμποτίας, της Ρουάντας, του Μπουρούντι και της Βοσνίας.

Μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως «Φαίνεται ότι η ανθρώπινη κοινωνία αρνείται να μάθει από τα λάθη του νόμου του τρόμου, με τη βοήθεια των λίγων και την απόλυτη σιγή και άλλων»
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου
Αλασίας & Βαλτετσίου – Στρόβολος - Λευκωσία"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!