tromaktiko: «Φεύγουν» άμεσα προς ΧΥΤΑ Παλαίρου ή Φλόκα τα σκουπίδια Πύργου και Ολυμπίας

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Φεύγουν» άμεσα προς ΧΥΤΑ Παλαίρου ή Φλόκα τα σκουπίδια Πύργου και Ολυμπίας



Στην ανάγκη της άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν «πνίξει» την πόλη του...
Πύργου αλλά και την Ολυμπία συμφώνησαν κεντρική και αυτοδιοικητική εξουσία στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και διήρκεσε περίπου δύο ώρες.




Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, άναψε «πράσινο» για την άμεση μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, καθώς τη δεδομένη στιγμή προέχουν οι ανθρωπιστικοί λόγοι και να μην κινδυνεύσει η υγεία των πολιτών του Πύργου.





Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, τα απορρίμματα του δήμου Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας θα μεταφερθούν είτε στον ΧΥΤΑ Παλαίρου (δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) είτε στον ΧΥΤΑ Φλόκα (δήμος Δυτικής Αχαΐας).



Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Ν.Βούτσης και ο γ.γ. Κώστας Πουλάκης έκρουσαν τον «κώδωνα» στους αιρετούς της Ηλείας, στηλιτεύοντας εμμέσως την έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας σ επίπεδο νομού, τονίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που παίρνουν.



Ο κ. Βούτσης ζήτησε από τους αιρετούς να συγκροτηθεί κοινό προσχέδιο από τους 7 δήμους της Ηλείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τους κάλεσε να το παρουσιάσουν το αργότερο σε ενάμιση μήνα στο υπουργείο για να γίνει διαβούλευση.



Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθ. Κοτζιάς.



Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο γ.γ. του του υπουργείου Εσωτερικών,  Κώστας Πουλάκης, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο γ.γ.Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ.Καπετάνιος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!