tromaktiko: Αυτό είναι το επάγγελμα που κάνει χρυσές δουλειές στο Ισλαμικό Κράτος

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αυτό είναι το επάγγελμα που κάνει χρυσές δουλειές στο Ισλαμικό Κράτος



Χρυσές δουλειές κάνουν στις κατεχόμενες πόλεις από το Ισλαμικό Κράτος, στη Συρία και στο Ιράκ, όσοι πουλάνε... στρατιωτικά είδη.

Μάλιστα είναι τόση μεγάλη η ζήτηση στολών παραλλαγής, αρβύλων, διαφόρων στρατιωτικών αξεσουάρ, αλλά και μαχαιριών και χαντζαριών (για αποκεφαλισμούς), που έχουν δημιουργηθεί μεγάλες στρατιωτικές αγορές (που μοιάζουν με το δικό μας Μοναστηράκι παλαιότερων δεκαετιών), όπου οι τζιχαντιστές μπορούν να προμηθευτούν ό,τι τους κάνει γούστο.


Πατέρας και γιος βγήκαν για ψώνια. Ο μπόμπιρας είναι ντυμένος κομάντο. Δεξιά στη φωτογραφία βλέπουμε στρατιωτικά μαχαίρια, περιζήτητα μεταξύ των τζιχαντιστών. Το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους υπενθυμίζει ότι προορίζονται για… ιερό σκοπό.

Η παραγωγή των στολών μάχης είναι ντόπια. Οι παραδοσιακοί ράφτες έπαψαν να ράβουν κοστούμια και πουκάμισα και τώρα δεν προλαβαίνουν να φτιάχνουν στολές.

Οι τζιχαντιστές κάνουν τα ψώνια τους συνήθως οπλισμένοι και χαρούμενοι που θα αποκτήσουν νέο… συνολάκι πριν τους στείλει κάποια σφαίρα Κούρδου στον Παράδεισο.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!