tromaktiko: Η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» των «τζιχαντιστών» του νεοφιλελευθερισμού να γίνει δημόσια!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» των «τζιχαντιστών» του νεοφιλελευθερισμού να γίνει δημόσια!



Γράφει ο Μάγια
Λύσσαξαν οι επικυρίαρχοι. Σπέρνουν με νάρκες κάθε πολιτική δίοδο προς το new deal που επιδιώκει η κυβέρνηση με την Ευρώπη.


Κλιμακώνουν τον τορπιλισμό κάθε δυνατότητας για έναν πραγματικά «έντιμο συμβιβασμό». Οδηγούν τη διαπραγμάτευση από τις καθυστερήσεις στην παράταση, είτε παίζοντας σκληρά την -άκρως επικίνδυνη- μπλόφα του Grexit, είτε εκτοξεύοντας προειδοποιητικά πυρά περί Graccident ή capitals controls.

Συνεπώς, ουδεμία έκπληξη για το ...πολεμοχαρές Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο Β. Σόιμπλε και οι αχυράνθρωποι του απαιτούν απ’ την Ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει και να νομιμοποιήσει όσα δεν τόλμησε να ψηφίσει στη Βουλή από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τις εκλογές το μνημονιακό κυβερνητικό «μόρφωμα» του διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου. Απαιτούν να τη σύρουν, την ύστατη ώρα, σε συμφωνία άτακτου συμβιβασμού, τραυματισμένη και βαριά εκτεθειμένη απέναντι στους ίδιους τους ψηφοφόρους της.

Στόχος των Γερμανών δεν είναι απλώς να υπογράψει νέο Μνημόνιο η κυβέρνηση. Να προβεί, δηλαδή, σε νέες περικοπές συντάξεων, σε μαζικές απολύσεις, σε αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ και να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Θέλουν επιπροσθέτως τον πολιτικό διασυρμό του Αλέξη Τσίπρα, αφού αυτό που εκπροσωπεί ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις στρατηγικές επιδιώξεις της Γερμανίας στην Ευρώπη.

Γι' αυτό και ακυρώνουν κάθε θεμελιωμένη και κοστολογημένη πρόταση της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαπολύσει έναν πρωτοφανή οικονομικό πόλεμο με την ολοκληρωτική περιστολή της ρευστότητας, επιδιώκοντας να στραγγαλίσουν τη χώρα από κάθε οικονομικό απόθεμα που διαθέτει.

Είναι αστεία τα επιχειρήματα περί ανύπαρκτης μεταρρυθμιστικής λίστας. Ευτελής και χυδαία η προπαγάνδα τους, πως «δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει η Ελλάδα», «δεν υπάρχουν σαφείς κοστολογημένες προτάσεις», «δεν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, αλλά για φιλόδοξους στόχους». Αυτά τα ψέματα αναπαράγουν και τα εγχώρια ΜΜΕ-ηχεία της φωνής του «κυρίου» τους.
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει σαφείς και πλήρως κοστολογημένες προτάσεις για το φορολογικό, τα δημοσιονομικά, την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, η αναθεωρημένη «λίστα» Βαρουφάκη, περιλαμβάνει μέτρα συνολικής απόδοσης κοντά στα 6 δισεκ. ευρώ, ενώ οι υποχωρήσεις, που έχουν γίνει, δεν ακυρώνουν τον κεντρικό «πυρήνα» της στρατηγικής εξόδου από τα Μνημόνια.

Αλλά άλλο μεταρρυθμίσεις κι άλλο απορυθμίσεις. Άλλο η Ελλάδα να γίνει κανονικό κράτος κι άλλο να μετατραπεί σε Γερμανική αποικία χρέους.

Είναι προφανές, ότι όσες υποχωρήσεις και αν κάνει η κυβέρνηση οι Γερμανοί θα ζητούν διαρκώς περισσότερες. Είναι αδιανόητο γι΄ αυτούς, ένα εξαρτημένο κράτος, να επιχειρεί να το κυβερνήσει μια ανεξάρτητη κυβέρνηση. Φτωχή επαρχία του Δ' Ράιχ θέλει την Ελλάδα το Βερολίνο, τίποτα λιγότερο!

Είναι η ώρα να δημοσιοποιηθούν στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση γιατί αρνείται την υποταγή.

Θα πρέπει να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση. Να ζητήσουμε επισήμως να καταθέσουν οι εκπρόσωποι των «θεσμών», ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε, τις αξιώσεις τους. Και στη συνέχεια η διαπραγμάτευση, με τους «θεσμούς» των «τζιχαντιστών» του νεοφιλελευθερισμού, να γίνει δημόσια. Με την κοινωνία ενεργή και συμμέτοχη, ώστε να επιστρέψει το μαχητικό και ελπιδοφόρο κλίμα που επικρατούσε ως τις 20 Φεβρουαρίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!