tromaktiko: Απίστευτο: Μετά τον ξυλοδαρμό της εργαζόμενης ήρθε και η… απόλυση

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Απίστευτο: Μετά τον ξυλοδαρμό της εργαζόμενης ήρθε και η… απόλυση



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε μία επιχείρηση στο Ηράκλειο...


Μία εργαζόμενη γυναίκα είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη της, όπως είχε καταγγείλει η ίδια στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τον περασμένο Γενάρη (δείτε εδώ).

Μετά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας η γυναίκα εργαζόταν σε ανώνυμη εταιρία που εδρεύει στο Ηράκλειο και δεχόταν για αρκετό καιρό απειλές από τον εργοδότη της. Τον Ιανουάριο όμως οι απειλές έγιναν… βιαιοπραγίες γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της εταιρίας αποδίδοντάς στο σε «ξέσπασμα» του συνεταίρου του.

Η εργαζόμενη γυναίκα μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό και στη συνέχεια επέστρεψε στον χώρο της εργασίας της.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Κέντρου, ο συγκεκριμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αντί να συμμορφωθεί της έστειλε εξώδικο απόλυσης μέσα στο Πάσχα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά καθώς η απόλυσή της θεωρείται άκυρη από τον πρόεδρο της εταιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για το νέο περιστατικό Εργασιακού Μεσαίωνα από Διευθύνων Σύμβουλο  εταιρείας ο οποίος μας είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό μετά από ξυλοδαρμό εργαζόμενης.

Ποιο συγκεκριμένα σε εταιρεία που εδρεύει στο κέντρο του ηρακλείου κατόπιν καταγγελιών της εν λόγο εργαζόμενης,  είχε δεχτή επίθεση από το Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες. Η εργαζόμενη και μετά από παρέμβαση του Ε.Κ.Η. υπέβαλε μήνυση για το παραπάνω περιστατικό, το οποίο είχαν καταδικάσει τόσο οι συνάδελφοι της όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ  της εταιρείας. Η εργαζόμενη και αφού το Ε.Κ.Η. διασφάλισε την ομαλότητα  Συνθηκών Εργασίας επέστρεψε στην εργασίας της, που τόσο είχε ανάγκη.

Ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος αντί να συμμορφωθεί επανήλθε μετά από 2 μήνες στέλνοντας εξώδικο απόλυσης στη συγκεκριμένη εργαζόμενη και μάλιστα εν μέσω Πάσχα.

Ίδη με παρέμβαση του Ε.Κ.Η. η εργαζόμενη εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά αφού θεωρείτε άκυρη η απόλυση της από τον Πρόεδρο της εταιρείας αλλά και σύμφωνα από τα οριζόμενα του Καταστατικού της εταιρείας και το νόμο.

Επί πρόσθετα συγκαλέσαμε Εργατική Διαφορά  με συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας,  η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Απριλίου, ενώ παράλληλα η εργαζόμενη θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για Περιοριστικούς Όρους εναντίων  του Διευθύνων Συμβούλου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει για άλλη μια φορά τα φαινόμενα Εργασιακού Μεσαίωνα που επικρατούν στην αγορά εργασίας και καλεί την πολιτεία να προχωρήσει σε όλα αυτά τα μέτρα που θα περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!