Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της, χαρακτηρίζοντάς τις «σινικό τείχος» και «αδιαπέραστες γραμμές».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αγγίξει η κυβέρνηση τα ανώτατα όρια συνταξιοδότησης, ενώ σημείωσε ότι κρίνεται επιτυχημένη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς παρατηρείται ανταπόκριση και από τις μικρές επιχειρήσεις, με το συνολικό ύψος των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί σε 16 ημέρες να ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.
Κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ για υιοθέτηση διπλού νομίσματος από την Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «βλακείες», αποδίδοντάς το στο πλαίσιο των πιέσεων για την παράδοση άνευ όρων της χώρας στις αιτιάσεις των δανειστών.