tromaktiko: Προφυλάκιση δασικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Προφυλάκιση δασικού υπαλλήλου για διακίνηση ναρκωτικών



Με προφυλακίσεις συνεχίζεται η προανάκριση της μεγάλης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από τρεις εγκληματικές οργανώσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία, οι οποίες... εξαρθρώθηκαν το Δεκέμβριο με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση που χειρίσθηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και στους δύο νομούς.

Χθες παρουσιάσθηκε και απολογήθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας 48χρονος δασικός υπάλληλος που υπηρετεί σε δασική υπηρεσία λίγο έξω από την Καλαμάτα. Αμέσως μετά, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Σταύρου, προφυλακίσθηκε για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το Δεκέμβριο, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας προχώρησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικού δικτύου, που ενέχεται στην καλλιέργεια χασίς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αττικής, αλλά και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνελήφθησαν 20 άτομα, εκ των οποίων οι 19 Έλληνες από 20 έως 69 ετών και ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη στη Λακωνία.

Ανάμεσά τους, 69χρονος πρώην αστυνομικός από χωριό του Δωρίου μαζί με το 20χρονο γιο του, ενώ αρχηγικός ρόλος αποδόθηκε με κατηγορία σε 39χρονο από την Ηλεία.

Να σημειωθεί πως ο συνταξιούχος αστυνομικός, από το 2008, απασχολεί τους πρώην συναδέλφους του με τη «δράση» του. Έχει ήδη καταδικασθεί για καλλιέργεια 99 δενδρυλλίων και έχει εκτίσει ποινή 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Τόσο αυτός όσο και ο γιος του έχουν προφυλακισθεί για την υπόθεση του Δεκεμβρίου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!