tromaktiko: Μια τρομακτική πρόβλεψη για την Ελλάδα...

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Μια τρομακτική πρόβλεψη για την Ελλάδα...



Ο άνθρωπος που πρώτος αποκάλυψε την «κλοπή» των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,… επανέρχεται με μια νέα «τρομακτική» πρόβλεψη για την Ελλάδα…

«Το 4ήμερο Πάσχα στη Δυτική Ευρώπη έχει έρθει χωρίς να έχει επιβληθεί bail-in από την ΕΚΤ στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών. Η Ελλάδα φαίνεται πως θα καταφέρει να πληρώσει στο τέλος της υποχρεώσεις Μαρτίου, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής. 

Η πραγματική δοκιμασία δεν έχει έρθει ακόμα. Δύο έντοκα γραμμάτια της ελληνικής κυβέρνησης, ύψους € 2.400.000.000 λήγουν στις 14 και 17 Απριλίου. Αλλά πριν από αυτά, η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει € 450 εκατομμύρια στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ….», αναφέρει αρχικά ο James Turk στο «King World News».

Και συνεχίζει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη ημέρα, στις 10 Απριλίου, στην Ελλάδα αρχίζουν οι 4ήμερες διακοπές του Πάσχα, με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία να γιορτάζει μία εβδομάδα αργότερα από ό, τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή η εθνική εορτή των 4 ημερών εθνική εορτή είναι «σφηνωμένη» ανάμεσα σε αυτές τις κρίσιμες ημερομηνίες πληρωμής. Με αποτέλεσμα να γίνεται η πιθανή περίοδος για να περιμένουμε το bail-in των Ελλήνων καταθετών.



Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι έχει σχεδόν ξεμείνει από χρήματα. Ακριβώς όπως ανησυχητική, είναι και η συνολική ελληνική πιστωτική έκθεση της ΕΚΤ, που εξακολουθεί να προσεγγίζει το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Ακολουθώντας το δεδικασμένο της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα επιτρέπει στην πιστωτική έκθεση της στην Ελλάδα να υπερβαίνει το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Και η ΕΚΤ είναι τώρα που περιβάλλει αυτά τα υπόλοιπα καταθέσεων όπως ένα γεράκι.

Για προφανείς πολιτικούς λόγους, η ΕΚΤ δεν μπορεί να γυρίσει προς την υπόλοιπη Ευρώπη και να της ζητήσει να αποπληρώσει τα δικά της δάνεια προς την Ελλάδα. Δεν είναι μια επιλογή. Ούτε υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα ότι μπορεί να εξοφληθεί από ελληνικές πηγές εκεί. Η Ελληνική κυβέρνηση και οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιστρέψουν τα χρήματα που οφείλουν στην ΕΚΤ ή στους άλλους πιστωτές της, όπως και η κυπριακή κυβέρνηση και οι τράπεζες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους.



Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κλέψει καταθέσεις από Ελληνικές Τράπεζες

Αλλά, αν βρεθούν χρήματα, είτε από τη Γερμανία ή άλλη απίθανη πηγή, ενδεχόμενο το οποίο δεν είναι πιθανό, ένα bail-in είναι μόνη άλλη επιλογή της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης για να πάρει πίσω τα χρήματά της. Έτσι, η ΕΚΤ θα κατασχέσει τα χρήματα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων της προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας αυτό που έκανε στην Κύπρο»



Δεύτερη Τρομακτική Πρόβλεψη – Η ΕΚΤ έχει την άδεια για να κλέψει και σκοπεύει να το κάνει

Ο James Turk αποκαλύπτει: «Πρέπει να έχουμε κατά νου, πως οι κεντρικοί σχεδιασμοί στην Ευρώπη, μας έχουν δείξει τι θα γίνει στις άλλες χώρες αν υπάρξουν ίδιες συνθήκες όπως στην Κύπρο. Μετά την κατάρρευση της χώρας πριν από δύο χρόνια, το κυπριακό bail-in αποτελεί το πρότυπο για τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν έρθει σε δεινή θέση. Αν οι οικονομίες τους αγκομαχούν, ως συνέπεια του τεράστιου ανεξέλεγκτου χρέος τους, ιδιαίτερα του δημοσίου που έχει συσσωρευτεί εξαιτίας των ασυλλόγιστων κρατικών δαπανών, η ΕΚΤ θα επιβάλει bail-in».



Η ελληνική κυβέρνηση και οι τράπεζες έχουν κρατήσει τις πόρτες τους ανοιχτές, απλώς λόγω της πολιτικής «επέκταση-και-προσποίησης» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ – τη λεγόμενη «Τρόικα». Με τη χορήγηση νέων δανείων και την ανάμειξη σε κάποιο σχέδια που μεταδόθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Τρόικα ήλπιζε ότι θα πείσει τους ανθρώπους μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι τράπεζες της έχουν σωθεί. Δεν πέτυχε όμως και τα χρήματα συνεχίζουν να «ρέουν» έξω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Που το κρατάει ζωντανό η ΕΚΤ, η οποία όμως δεν πρόκειται να κάνει και πολύ υπομονή ακόμα.



Η τρόικα προσπαθεί με νύχια και δόντια για να κρατήσει την Ελλάδα δεμένη σε ένα λουρί. Όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, αυτοί οι κεντρικοί σχεδιαστές, τώρα αναμειγνύονται στην εσωτερική ελληνική πολιτική. Κίνηση που σημαίνει δύο πράγματα: Απελπισία από τη μία και επίσπευση του φινάλε από την άλλη. Βάζουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σε μια δοκιμή. Η Τρόικα κρατάει τα πόδια του στη φωτιά, αναγκάζοντάς τον να λάβει μια απόφαση σχετικά με το πού βρίσκεται η πίστη του. Θα αυτο-εξυπηρετηθεί άραγε ώστε να μπορέσει να παραμείνει πρωθυπουργός, ή θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που έφερε το κόμμα του στην εξουσία;



Τι συμβαίνει άραγε πίσω από τις σκηνές του κεντρικού σχεδιασμού στις Βρυξέλλες και η ΕΚΤ προσπαθεί να αλλάξει την ελληνική πολιτική δομή; Πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται περισσότερο να Έλληνας πρωθυπουργός από το να εξυπηρετήσει την θέληση των ανθρώπων που έφεραν το κόμμα του στην εξουσία. Έτσι, οι ευρωκράτες προσπαθούν να πείσουν τον Τσίπρα να εγκαταλείψει την άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που διέπει το κόμμα του και να προχωρήσει στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού με κόμματα πιο κοντά στο κέντρο του πολιτικού φάσματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!