tromaktiko: Κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης στην περιφορά των Επιταφίων στα Τρίκαλα

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης στην περιφορά των Επιταφίων στα Τρίκαλα



Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε απόψε στα Τρίκαλα... η περιφορά Επιταφίων Ιερών Ναών και η καθιερωμένη συνάντησή τους στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr χιλιάδες Τρικαλινοί αλλά και επισκέπτες της πόλης, συμμετείχαν στην περιφορά και παρακολούθησαν την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου, κρατώντας αναμμένα κεριά σύμφωνα με το τυπικό της Μεγ. Παρασκευής.

Η Φιλαρμονική του Δήμου, που προπορεύεται της πομπής του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, έδινε στους πιστούς τον τόνο του Πένθους για την σημερινή ημέρα της Ταφής του Θεανθρώπου, ενώ τα αναμμένα κεριά και οι ψαλμωδίες των Εγκωμίων δημιούργησαν μια κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα, με το πλήθος να προσδοκά την Ανάστασή Του…

Για πρώτη φορά το Θείο Κήρυγμα απεύθυνε στο πλήθος ο Πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος Νάσης, μεταφέροντας ταυτόχρονα μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Στην πλατεία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ και πρώην Υπουργός Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της ΣΜΥ Τρικάλων Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!