tromaktiko: Αδιέξοδο στην "επιχείρηση" στέγασης των μεταναστών

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αδιέξοδο στην "επιχείρηση" στέγασης των μεταναστών



Σε αδιέξοδο φαίνεται πως καταλήγουν οι προθέσεις της κυβέρνησης να εξευρεθούν μικροί...
χώροι προς ενοικίαση για τη στέγαση μεταναστών που καταλήγουν στην Ελλάδα.

Σε συνάντηση που είχαν οι περιφερειάρχες όλης της χώρας με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ΤασίαΧριστοδουλοπούλου με θέμα τη στέγαση των μεταναστών, εκφράστηκε η πρόθεση να εντοπιστούν μικρά ξενοδοχεία, τα οποία θα εκμισθωθούν μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ προκειμένου να είναι διαθέσιμοι για τη φιλοξενία μεταναστών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης εξήγησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον, καθώς για να "τρέξει" μια διαδικασία μέσω του ΕΣΠΑ χρειάζεται ένα αξιοσημείωτο χρονικό διάστημα, ενώ δεν είναι σαφές το κατά πόσο υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Ο κ.Αρναουτάκης πρότεινε να διεκδικηθούν επιπλέον κονδύλια, εκτός προγραμμάτων, από την ΕΕ για να είναι πιο ευέλικτοι οι φορείς και να μπορούν να διαχειριστούν κονδύλια για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Απέναντι στην πρόταση για ενοικίαση μικρών ξενοδοχείων, ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι ανέφικτο, ιδίως στην Κρήτη, λόγω τουρισμού, ενώ παράλληλα υπενθύμισε την περίπτωση ξενοδόχου στα Χανιά, ο οποίος ένα χρόνο μετά ακόμη φιλοξενεί 50 από τους 150 μετανάστες που αρχικά είχαν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο του για "2-3 μέρες", ενώ παράλληλα δεν έχει εισπράξει ... δεκάρα τσακιστή για τις υπηρεσίες του...

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!