tromaktiko: Είπαν το τελευταίο "Αντίο" στον Σωτήρη Σβανά

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Είπαν το τελευταίο "Αντίο" στον Σωτήρη Σβανά



Αναπάντεχη και άδικη η απώλεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Σβανά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από οξύ έμφραγμα. Ο Σωτήρης ήταν... αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας ThePressProject και «καρδιά» της ειδησεογραφικής της ομάδας.

Στρατεύθηκε στο κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια στη Φιλοσοφική ως δραστήριο μέλος στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής και στα ΕΑΑΚ. Μέλος των Αριστερών Συσπειρώσεων αρχικά και στη συνέχεια της Αριστερής Ανασύνθεσης, μετά το πανεπιστήμιο θα στραφεί στον χώρο της δημοσιογραφίας, αρχικά ως διορθωτής. Είχε ενεργό δράση στην Ενωση Συντακτών Ηλεκτρονικού - Περιοδικού Τύπου μέσα από το σχήμα "Παρατύπως".

Πάντα ανήσυχος, δραστήριος, δημιουργικός, ο Σωτήρης ήταν στρατευμένος στον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Άφησε πίσω του τη γυναίκα του Χρυσούλα και τον γιο του Ορέστη, μόλις 2,5 χρόνων. Με ανακοίνωσή της η ΕΣΠΗΤ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια. Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η οργάνωση Αριστερή Ανασύνθεση.

Η κηδεία του Σωτήρη Σβανά έγινε χθες στις 12.30μμ στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Με παράκλησή της η οικογένεια ζήτησε, αντί για στεφάνια, να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Με πληροφορίες από Αυγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!