tromaktiko: Στους δρόμους οι μαθητές του 2ου Λυκείου – Διαμαρτυρία έξω από το τουριστικό γραφείο για την χαμένη εκδρομή

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στους δρόμους οι μαθητές του 2ου Λυκείου – Διαμαρτυρία έξω από το τουριστικό γραφείο για την χαμένη εκδρομή



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα...
 συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου έξω από τις εγκαταστάσεις του τουριστικού γραφείου στη Νέα Αλικαρνασσό, το οποίο και είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 7ήμερης εκδρομής των μαθητών στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η εκδρομή είχε ματαιωθεί λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της αποστολής του 2ου Λυκείου, λόγω οικονομικής αδυναμίας του πρακτορείου, που ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από συνεργαζόμενο τουριστικό γραφείο των Αθηνών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου διαμαρτύρεται έντονα για τη δυσμενή εξέλιξη που οικονομικές και ηθικές συνέπειες, αφού η 60μελής αποστολή του συγκεκριμένου σχολείου όφειλε σήμερα να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη υλοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius στο οποίο συμμετείχε μαζί με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου, ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ότι έπεσε και το ίδιο θύμα απάτης από συνεργαζόμενο γραφείο των Αθηνών, που την τελευταία περίοδο έχει “κρεμάσει” κι άλλες σχολικές εκδρομές εισπράττοντας χρήματα για ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ, ή αφήνοντας εκτεθειμένες τις αποστολές στο εξωτερικό (δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ).

Εν τω μεταξύ, τέσσερις μαθητές του 2ου Λυκείου και δύο συνοδοί καθηγητές, αναχώρησαν εσπευσμένα χθες αεροπορικώς, με έξοδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και του ίδιου του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευαν με συνέπειες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!