tromaktiko: Ραγκούσης: Απαραίτητη η "Διαύγεια"- "Ξεσκέπασε" υπουργό του Παπαδήμου που ήθελε εγκυκλοπαίδεια 350.000 ευρώ!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ραγκούσης: Απαραίτητη η "Διαύγεια"- "Ξεσκέπασε" υπουργό του Παπαδήμου που ήθελε εγκυκλοπαίδεια 350.000 ευρώ!



Την αναγκαιότητα της Διαύγειας υπερασπίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης, φέρνοντας στο φως μια...
υπόθεση που "ξεσκέπασε" το σύστημα, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Μιλώντας στο Vima fm ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ότι μέσω Διαύγειας, "κόπηκε" η παραγγελία που είχε κάνει ένας υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, που αφορούσε σε εγκυκλοπαίδεια αξίας 350.000 ευρώ!

«Υπήρχε πρόθεση μέλους της κυβέρνησης Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο. Αν είναι δυνατόν, στην εποχή του Διαδικτύου να αγοράζονται εγκυκλοπαίδειες!» αποκάλυψε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο πρώην υπουργός και διηγήθηκε τη συνέχεια της ιστορίας:

«Με το που αναρτήθηκε η απόφασή του στο Διαδίκτυο για την εκταμίευση αυτών των 350.000 ευρώ, ξεσηκώθηκε θύελλα και κατακραυγή μέσα στο ίδιο το υπουργείο, η οποία ανάγκασε το μέλος της κυβέρνησης εκείνης της εποχής να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για τη Διαύγεια, υποστήριξς ότι «θέλει ουσιαστικά να την εξουδετερώσει με τρόπο αποτελεσματικό και χειρουργικό».

«Παραδίδεται ξανά το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες με αυτή τη μεθόδευση. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για να κάνουν αυτή τη τροποποίηση στη Διαύγεια. Μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να ακουμπήσουν τη Διαύγεια» τόνισε ο κ. Ραγκούσης. Υποστήριξε δε ότι η Διαύγεια ήταν ίσως σε διεθνές επίπεδο μια πολύ μεγάλη πρωτοπορία διαφάνειας,

Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, εάν αλλάξει ο αρχηγός, είπε: «Δεν θέλω να απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα έδιναν την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα του ευρύτερου χώρου είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει είτε με το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου μόνο είτε με το ΠΑΣΟΚ μόνο. Εγώ, αν ήθελα, θα μπορούσα να συμμετέχω. Μόνος μου οικειοθελώς αποχώρησα, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!