tromaktiko: Ν. Φίλης: Εμπόριο με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ν. Φίλης: Εμπόριο με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας



Κόντρα ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για τη προσωρινή μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»...


Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «εμπόριο οργάνων», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δίνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς αφού πρόκειται για μια μορφή λαϊκισμού που απομακρύνει τους ασθενείς από την επιστήμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των λειψάνων θα γίνει παρουσία του υπουργού Υγείας, Π. Κουρουμπλή.

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά τoυ ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ο διευθυντής Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης τόνισε:

«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας» και πρόσθεσε:

«Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!