tromaktiko: Τζαμιά χτίζονται το ένα μετά το άλλο στη Βόρειο Ήπειρο, όπου κατοικούν Έλληνες Ορθόδοξοι!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τζαμιά χτίζονται το ένα μετά το άλλο στη Βόρειο Ήπειρο, όπου κατοικούν Έλληνες Ορθόδοξοι!



Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο...
της ανέγερσης, την τελευταία περίοδο, τζαμιών στη Βόρειο Ήπειρο, όπου κατοικούν Έλληνες Ορθόδοξοι.

Και αυτό, παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής. Σαφώς και η ελεύθερη έκφραση των θρησκευτικών κοινοτήτων είναι δικαίωμα, ωστόσο όταν, πίσω από αυτό το δικαίωμα, υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες,
που έχουν να κάνουν με την πολιτική κρατών και ακραίων ομάδων, τότε τα πράγματα έχουν διαφορετική διάσταση.

Στα χρόνια του καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα, η Αλβανία αποτέλεσε το πρώτο αθεϊστικό κράτος του κόσμου, ενώ έκλεισαν όλα τα τζαμιά και οι εκκλησίες. Το 1990 επετράπη πάλι η δημόσια τέλεση θρησκευτικών δραστηριοτήτων. Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Αλβανίας στην εποχή μας ενισχύθηκε και από προγράμματα αρωγής Μουσουλμανικών οργανώσεων αλλά και Μουσουλμανικών κρατών, όπως η Τουρκία, αλλά και από χώρες της περιοχής του Περσικού Κόλπου.

Οι περισσότεροι Αλβανοί, δήλωσαν στην τελευταία απογραφή Μουσουλμάνοι. Ωστόσο η πλειοψηφία από αυτούς δεν έχει σχέση με ακρότητες και επικίνδυνες στοχεύσεις. Αλλά επιδιώκουν κέντρα, εκτός και εντός Αλβανίας, να τους χρησιμοποιήσουν στην επίτευξη φανατικών σκοπών, που είναι στην ουσία πολιτικοί, εθνικιστικοί και οικονομικοί αλλά περιτυλίγονται με θρησκευτικό μανδύα. Από τη μια η Ορθόξη Εκκλησία στην Αλβανία διδάσκει και ακολουθεί το δρόμο της αγάπης και της συνεργασίας. Και από την άλλη ύποπτα μουσουλμανικά κέντρα επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση και διχασμό.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!