tromaktiko: Η αποκάλυψη του Βαρουφάκη που έχει προκαλέσει ΣΟΚ...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η αποκάλυψη του Βαρουφάκη που έχει προκαλέσει ΣΟΚ...



Προκάλεσε σοκ η αποκάλυψη του ΥΠΟΙΚ ότι κατέγραψε ηχητικά το Εurogroup -  Σφοδρή επίθεση εναντίον του από τον γερμανικό Τύπο...


Νέα επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη , αλλά και της Ελλάδας εξαπολύει ο γερμανικός Τύπος με την εφημερίδα Handelsblatt να κάνει λόγο ακόμα και για Varoufexit.

Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στους New York Times πως ηχογράφησε τις συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο άτυπο Eurogroup της Ρίγας.

Riga Gate: Οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μετρημένες

«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολα θα μπορεί να κρατηθεί στο πόστο του», αναφέρει η Handelsblatt. Μάλιστα η γερμανική οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για Riga Gate και για κίνδυνο Varoufexit, σχολιάζοντας ότι ενδεχομένως οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ είναι μετρημένες.
Ο συντάκτης σχολιάζει ότι οι σχέσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τους ευρωπαίους συναδέλφους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές, ενώ μετά από την παραδοχή της ηχογράφησης αναμένονται έντονες αντιδράσεις.  Μάλιστα ο συντάκτης αναρωτιέται αν ο Ελληνας υπουργός έχει ηχογραφήσει και άλλες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών, ενώ τονίζει πως στο μέλλον όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι θα είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλούν μπροστά σε Ελληνες.

Ο ίδιος πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει σήμερα ότι κατέγραψε ηχητικά το Eurogroup και μπαίνοντας στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί μίλησε για «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια».



Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!