tromaktiko: Θεοδωράκης: Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Θεοδωράκης: Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι



"Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να...
εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή τη μεγάλη απερισκεψία", ανέφερε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Focus fm 103.6 της Θεσσαλονίκης.

"Με το να μη δώσουμε μια δόση στο ΔΝΤ, δεν τιμωρούμε την κ. Λαγκάρντ η οποία είχε γοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι "εγώ δεν μπορώ πια να εξυπηρετήσω τις διεθνείς μου υποχρεώσεις", δηλαδή το αρνητικό μήνυμα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να δανειστούν για όλο τον κόσμο που κινεί χρήμα από και προς την Ελλάδα θα είναι ένα κόκκινο σήμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή την μεγάλη απερισκεψία", σημείωσε.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για θέσπιση πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις, ενώ αναφορικά με το μείζον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε πως «πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, καθώς η δραχμοποίησή της την οποία ετοιμάζει το παλιό σύστημα, όπως είπε, θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!