tromaktiko: Ένα μίγμα αχαλίνωτου θράσους και λασπολογίας.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ένα μίγμα αχαλίνωτου θράσους και λασπολογίας.



Φαίνεται ότι ο γνωστός για το θράσος του δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Τσαβαρής...
 διακατέχεται από αίσθημα καταδίωξης και ανασφάλειας, διαφορετικά δεν εξηγείται η επαναλαμβανόμενη έπαρση για την έκβαση προσωπικών του ποινικών υποθέσεων, ήσσονος σημασίας για τους δημότες μας.

Οι δημότες μας ενδιαφέρονται να μάθουν πού πήγαιναν τα τέλη που πληρώνανε, θέλουν να ξέρουν γιατί και σε ποιους πολίτες είχαν μοιραστεί τα 183 κινητά τηλέφωνα WIND , ποιος τα κατέχει τώρα αυτά και γιατί χρεωνόντουσαν στο Δήμο, το  Λιμενικό Ταμείο, τη Α/βάθμια και τη Β/βάθμια Σχολικές Επιτροπές.
Αυτό ενδιαφέρει τους δημότες και σ΄αυτό, θέλει δεν θέλει, θα δώσει απάντηση ο κ.Τσαβαρής, όπως απάντηση θα δώσει και για τις μείζονος σημασίας πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το Δήμο στην πτώχευση.

Με τη χθεσινή του ανακοίνωση κι εν γνώσει του ψεύδους , με συγκαταλέγει σε αυτούς που τον κατήγγειλαν το 2011, όπως λέει, για την απευθείας παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας.
Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι ο καταγγέλλων ήταν ένας και μοναδικός, ο πρώην (και νυν;;;;;) στενός του συνεργάτης πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, ο οποίος στη μηνυτήρια αναφορά του προς τον Εισαγγελέα με είχε προτείνει ως μάρτυρα, επικαλούμενος την επισήμανση που είχα κάνει στο Δημ. Συμβούλιο όταν συζητιόταν το θέμα ότι “ η απευθείας παραχώρηση είναι παράνομη και πλήττει τα συμφέροντα του Δήμου “, πράγμα που φυσικά επανέλαβα και στην ένορκη κατάθεση μου όταν κλήθηκα από τον Εισαγγελέα.

Σε συνέντευξη μου δε τον επόμενο χρόνο, είχα αναφέρει ότι αποτελεί και ντροπή για τη Δημοτική Αρχή η εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας προς το Υπουργείο Οικονομικών για ανάκληση του δικαιώματος εκμετάλλευσης αιγιαλού και παραλίας από το Δήμο Σαλαμίνας, εξαιτίας αυτής της παράνομης πράξης,

Το ότι δεν έκανα τότε καταγγελία οφείλεται στο γεγονός ότι σεβάστηκα την λεγόμενη “περίοδο χάριτος” ως νέα δημοτική αρχή που ήταν, υπό τον όρο και την υπόσχεση εκ μέρους της ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. Πράγματι, την επόμενη χρονιά λειτούργησαν σύννομα και η παραχώρηση έγινε κατόπιν δημοπρασίας.

Είναι προφανές ότι η αθώωση του ήταν “ δώρο εξ ουρανού” και φυσικά κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ότι ο Δήμος δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στο Δικαστήριο.
Κι αντί να πεί ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ή να το αποσιωπήσει προς όφελος του, καυχιέται κιόλας από πάνω.
Τόση είναι η αλαζονεία του που εκθέτει και το ίδιο το δικαστήριο, όταν λέει ότι οι δικαστές επικροτούν τις παράνομες πράξεις του.
Πολύ φοβάμαι ότι έχει χάσει πλέον το μέτρο, δεν έχει συναίσθηση αυτών που λέει.

Εγώ δεν έχω παρά να τον παραδώσω στην κρίση του κόσμου.
Σαλαμίνα 7/5/2015

Ισιδώρα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!