tromaktiko: KKE: Η κυβέρνηση επιδίδεται σε «φοροληστεία»

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

KKE: Η κυβέρνηση επιδίδεται σε «φοροληστεία»



Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά τη δημοσιοποίηση των μέτρων που η κυβέρνηση σχεδιάζει για να συνεισφέρει στην...
επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «φοροληστεία».

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, έχουν γίνει πράσινο φως στην αντιλαϊκή πολιτική» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ το οποίο κάνει λόγο για «νέα φοροκαταιγίδα» και προειδοποιεί ότι «ιδιαίτερα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Εμφανίζονται βέβαιοι στο ΚΚΕ ότι τα φορολογικά μέτρα θα είναι μόνο η αρχή, αφού η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει μειώσει και σε μισθούς και συντάξεις.

Μιλούν επίσης για συνέχιση μνημονιακών πολιτικών και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως ακόμη μια ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση αντιμετωπίζουν και την απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο δε Ν. Σοφιανός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ, μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ανέφερε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των αποθεματικών δήμων και περιφεριών, αποτελούσε αξίωση της τρόικας «και θα έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!