tromaktiko: Τι συμβαίνει με το όριο αναλήψεων - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης ότι θα μειωθεί- Δεν έχει κλειδώσει ακόμη το όριο 240 ευρώ για τους συνταξιούχους

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι συμβαίνει με το όριο αναλήψεων - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης ότι θα μειωθεί- Δεν έχει κλειδώσει ακόμη το όριο 240 ευρώ για τους συνταξιούχους



Δεν έχει κλειδώσει ακόμη...
το όριο των 240 ευρώ μέχρι τέλους της εβδομάδας για τους συνταξιούχους, ενώ το οικονομικό επιτελείο διαψεύδει ότι θα μειωθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ ημερησίως που έχει ανακοινωθεί.

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε σύσκεψη με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση, ιδίως σε σχέση με τους συνταξιούχους για τους οποίους έχει ληφθεί η απόφαση να έχουν όριο ανάληψης τα 240 ευρώ εβδομαδιαίως.

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες για μείωση του ορίου ανάληψης στα 20 ευρώ ημερησίως. «Δεν τέθηκε, ούτε τίθεται ζήτημα μείωσης κάτω από τα 60 ευρώ» τόνισε. Τραπεζικοί κύκλοι διέψευδαν επίσης ότι τέθηκε το θέμα στο τραπέζι της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών.

Το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο ΥΠΟΙΚ ήταν για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξουν οι τράπεζες μέχρι την Τετάρτη κάτι που όμως, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida.gr τονίζουν ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη το όριο των 240 ευρώ για την χορήγηση των συντάξεων. Κυβερνητικές πηγές υπολόγιζαν από το απόγευμα της Δευτέρας, ότι το όριο θα είναι στα 240 ευρώ μέχρι την Παρασκευή (60 ευρώ επί 4 ημέρες), ωστόσο τραπεζικές πηγές σημείωναν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς περιμένουν τις τελικές εκτιμήσεις από ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ σε σχέση με την ρευστότητα των επομένων 24ώρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέσω του SSM (Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού) είχε εισηγηθεί να μειωθεί το όριο στα 20 ευρώ ημερησίως, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε και ορίστηκε στα 60 ευρώ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!