tromaktiko: Τα 4 ΜΗΝ που δεν πρέπει να πεις σε έναν τσακωμό

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Τα 4 ΜΗΝ που δεν πρέπει να πεις σε έναν τσακωμό



Όσο cool και ζεν τύπος κι αν είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις τσακωθεί έστω και μία φορά στη ζωή σου με τον οποιοδήποτε...
Μπορεί να είναι συνάδελφος, μπορεί αδερφός, μπορεί σύντροφος, μπορεί και ο γείτονας.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα του εκνευρισμού που η ένταση έχει βαρέσει κόκκινο, και τα συναισθήματα σου βρίσκονται στο πικ τους, υπάρχουν 4 ΜΗΝ που δεν αντέχεις να ακούς.

Σίγουρα, δεν λέγονται όλες οι εκφράσεις που ξεκινάνε με τη λέξη ΜΗΝ για κακό, και ίσως αυτά τα 4 ΜΗΝ να τα έχουμε πει και εμείς. Μήπως όμως είναι ώρα να τα κόψουμε;

Μην κλαις

Θέλουμε να κλαίμε, να εκφραζόμαστε, να βγάζουμε την μαυρίλα από πάνω μας. Θέλουμε να πλαντάζουμε στο κλάμα και να τελειώνουμε όλο το χαρτί υγείας και τις χαρτοπετσέτες που βρίσκονται στο σπίτι. Τι εννοείς “Μην κλαίς;”. Μόλις τσακώθηκα, νευρίασα, έβρισα ή με έβρισαν, δεν γίνεται να μην κλάψω.


Μην καπνίζεις τώρα

Σε περίπτωση λοιπόν που πάρεις την απόφαση να σιωπήσεις και να μην ενδώσεις σε έναν παράλογο τσακωμό, ίσως η επόμενη κίνηση έτσι για τη συντροφιά, να είναι το άναμα ενός τσιγάρου. Εκεί που αποφασίζεις να πνίξεις τον καημό σου, την στενοχώρια σου, τον θυμό σου.


Αμ δε. Εκείνη την ώρα ειδικά, θα ακούσεις την περίφημη έκφραση “Μην καπνίζεις τώρα, γιατί καπνίζεις τώρα;”, και ο εκνευρισμός αρχίζει να φουντώνει με αποτέλεσμα το ένα τσιγάρο να γίνουν δύο, και πάει λέγοντας.

(Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε το κάπνισμα. Αλλά υπάρχουν και καπνιστές ανάμεσά μας. Μέχρι να πάρουν την απόφαση σταθμό για την υγεία τους, ας συμπονέσουμε λίγο.)

Μην κάνεις σαν τρελή

Εδώ η κατάσταση είναι περίπλοκη, γιατί όντως, όταν τσακωνόμαστε μπορεί να κάνουμε σαν τρελές, αλλά με αυτήν την έκφραση, είναι σαν να δείχνεις στον ταύρο το κόκκινο χρώμα και να τον προκαλείς.


Γιατί για να φτάσουμε σε σημείο να κάνουμε σαν τρελές (πέρα από τη δική μας παραξενιά), υπήρξε και μία αφορμή. Αυτό το αφ' υψηλού και ψύχραιμο “Μην κάνεις σαν τρελή”, είναι το ίδιο τρελό και κάτι παραπάνω.

Μη μου μιλάς

Η εκδίκηση της σιωπής με λίγα λόγια. Ο τσακωμός έχει φτάσει μέχρι κάποιο σημείο, και έπειτα ο ένας από τους δύο έχει πάρει την απόφαση να μην ακούσει, να μην μιλήσει, να αποχωρίσει από τον τσακωμό. Και ίσως να πράττει ορθά, αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.

Τι εννόει, όταν λέει “Μη μου μιλάς”; Για πόσο καιρό να μη σου μιλάω, και τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Κατάσταση μη διαχειρίσιμη, και άκρως εκνευριστική!

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: ειρήνη και αγάπη υμίν guys and girls. Μην αφήσετε τα μην, να κάνουν το τώρα, πριν!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!