tromaktiko: Εμπλοκή: Η κυβέρνηση απορρίπτει την 5μηνη παράταση και τα 15,5 δισ. ευρώ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Εμπλοκή: Η κυβέρνηση απορρίπτει την 5μηνη παράταση και τα 15,5 δισ. ευρώ



Οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είναι ραγδαίες και στις Βρυξέλλες οι...
διαβουλεύσεις συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς προκειμένου να βρεθεί λύση στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε Αθήνα και δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με έγκυρες ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες, το κείμενο των Θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από Μνημόνιο. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έχει συγκαλέσει έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Ενδεικτικό είναι πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να πάνε στο Μαξίμου μόλις επιστρέψει από το Βέλγιο ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που ήταν σε επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, κλήθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα.

Τα τελευταία δεδομένα πάντως δείχνουν πως οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται κοντά. Στην τριμερή συνάντηση η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να περιμένει πολιτική απόφαση και έριξε το μπαλάκι ξανά στους Θεσμούς, ενώ χαρακτήρισε γενναιόδωρη την πρόταση των πιστωτών. Μάλιστα με αυτήν την τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου συμφώνησαν και οι υπόλοιποι ηγέτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!