tromaktiko: 9+1 Πράγματα που μαρτυρούν ότι είσαι Κυπραίος...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

9+1 Πράγματα που μαρτυρούν ότι είσαι Κυπραίος...



1. Είσαι μες το αεροπλάνο, την ώρα που προσπαθεί ο...
γέριμος ο πιλόττος να το προσγειώσει τζιαί εσύ τρέμεις ολόκληρος που τον φόο σου, ξαφνικά, ακούεις μια μάντρα να χειροκροτά τζιαί να κάμνει θόρυβο. Ναι!, να είσαι σίουρος ότι εν Κυπραίοι τούτοι!

2. Είσαι στο cafe τζιαί μιλάς ήρεμα και ωραία με την παρέα σου τζιαί ξαφνικά ακούεις έναν περίεργο ήχο, γυρίζεις τζιαί τι να δεις;, Τον Κυπραίο να ρουφά και την τελευταία σταγόνα από το ποτό του, σάννα τζιαί ρουφά καραόλους, μπας τζιαί πάει χαμένο το τελευταίο σεντ που έδωσε για να το αγοράσει!

3. Παντρέφκεται ο Κυπραίος τζιαί καλεί 3000 άτομα, τον γνωστό του γνωστού, ω γνωστέ! Βεγγαλικά, πουρούες, (άμπα τζιαί εν το εχαπάρισε η γειτονιά ότι γίνετε γάμος), τενεκκούθκια πας το αυτοκίνητο, φκιολλιά, σάσματα, ιστορίες τζιαί κακά μαρτυρούν ότι Cyprus is over here!

4. Πάεις θάλασσα τζιαί σαν κάθεσαι ήσυχος τζιαί ανέμελος με το φραπεδάκι σου, ακούεις μια βαβούρα, μια ηχορρύπανση να σε πλησιάζει, τζιαί απλά θωρείς ένα τσούρμο από Κυπραίους, να φωνάζουν, να κουβαλούν ούλλο το σπίτι τους στην θάλασσα τζιαί να βάλουν τζιαί την παττίχα μες το νερό για να παγώσει!

5. Ο Κυπραίος παρκάρει όπου έβρει. Οι τόποι ούλλοι εν δικοί του.! Ξαπολά το αυτοκίνητο μες την μέση του δρόμου, σε διπλή κίτρινη γραμμή, εν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αν τον γράψουν κανένα άγχος… "Ο θείος του εν αστυνομικός!"


6. Άμπα τζιαί περάσει ένα πλάσμα που μπροστά του τζιαί να μεν το κουτσομπολέψει! Λίγα καθημερινά παραδείγματα: "Αμάναμου μάνα μου, άδε νάμπου εφόρισε τούτη, ή μάλλον τι εξίασε να φορίσει", "Πως κυκλοφορεί τούτη έτσι;, έλεος πως τα εσυνδύασε; ", "Ρα Μαρούλα, ο ανιψιός του Παντελάκη, του γιού της Κωστούλας, που επήρε την Βαθούλα, και εκάμαν την Αφροξυλάνθη, ελογιάστηκε προχτές, είπε μου το η γειτόνισσα, η Θεονίκη!"

7. Η έννοια τους είναι μόνο το φαίν. Ο Κυπραίος τρώει ώσπου να σπάσει! Δωσ’της σούβλας τζιαί της σιεφταλιάς ν΄άψει. Εν γίνεται παναύρι χωρίς σιουτζιούκκο, κκιοφτέρι, ππαλουζέ, λοκουμάες, πίττα της σάτζιης μαχαλλεπί, λούντζα, χαλλούμι, τσαμαρέλλα, σσιρομέρι τζιαί ζαλατίνα.

8. Η κατάψυξη ενός Κυπραίου φοιτητή είναι γεμάτη από τταπερούδια της μάμμης. Χαλλούμια, λουκάνικα, κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, γεμιστά… Αν είναι τζιαί Κυπραίος φοιτητής του εξωτερικού, να παζαρέφκει τζιαί τον υπάλληλο του αεροδρομίου για να μεν πληρώσει τα υπερβολικά extra κιλά που κουβαλεί.!

9. Περιμένεις μιαν ώρα στο ταμείο να πληρώσεις τζιαί ξαφνικά θωρείς έναν δίπλα σου να προσπαθεί "διακριτικά" να μπει μπροστά σου. Όταν έχει τζιαί πολλή κίνηση, να ακούεις τους τελευταίους στην σειρά να σαλαβατούν τζιαί να φωνάζουν ότι "Έννεν κατάσταση τούτη, πόσην ώρα;", " Ανοίξετε άλλο ταμείο"," Εν έξυπνη η κυρία που εμπήκε μπροστά; "!


10. Ο Κυπραίος βάλλει μετά που κάθε λέξη το γράμμα –ν-.. Να φάμεν, να πάμεν, μολύβιν, θάλασσαν, καρέκλαν!

Αλλά ότι και να πούμεν σαν την Κύπρο δεν έχει!

Επιμέλεια: Ειρίνη Ελευθερίου για το www.chnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!