tromaktiko: Συνάντηση Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Βόλου

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Βόλου



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Βόλου κ. Απ. Κορδελά πραγματοποίησε την Παρασκευή η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη προκειμένου να ενημερωθεί...
διεξοδικά για τα προβλήματα που πλήττουν την εταιρεία.

Συγκεκριμένα όπως τονίστηκε στη συνάντηση η Εταιρεία Νόσου Alzheimer Βόλου αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα καθώς η χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας και από το ΕΣΠΑ είναι μικρότερη από αυτή που απαιτείται για τη λειτουργία της.

Προβληματισμό αποτελεί το γεγονός ότι - σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διοίκησης - αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν δοθεί λύση από το αρμόδιο υπουργείο, τότε θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για να εξετάσει κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες της η Εταιρεία ή να κηρύξει πτώχευση. Η Μονάδα χρηματοδοτείται με 520.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που οι ανάγκες της αγγίζουν τις 650.000 - 700.000 ευρώ. Υπάρχει εκκρεμότητα πληρωμής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους αλλά και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο και τα έξοδα μέχρι τέλος Απριλίου ανέρχονται στις 175.000 ευρώ, ενώ το Φεβρουάριο η Εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση από το Υπουργείο ύψους 99.000 ευρώ, ποσό με το οποίο καλύφθηκαν τα έξοδα του 2014.

Η κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρξει άμεσα παρέμβαση για το φλέγον θέμα της διατήρησης της Μονάδας στην περιοχή της Μαγνησίας προκειμένου να αρθούν το συντομότερο δυνατό τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους αλλά και τους εξυπηρετούμενους της Μονάδας.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!