tromaktiko: Γιατί σε αυτό το εστιατόριο η λίστα αναμονής είναι πέντε χρόνια;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γιατί σε αυτό το εστιατόριο η λίστα αναμονής είναι πέντε χρόνια;



Ο Damon Baehrel έχει αυτό που οι περισσότεροι σεφ στον κόσμο θα ζήλευαν - ένα εστιατόριο με...
λίστα αναμονής πέντε ετών. Το εστιατόριο φέρει δικαίως το όνομα του ιδιοκτήτη, καθώς ο ίδιος είναι και ο σεφ, ο σερβιτόρος, ο καλλιεργητής, ο τυροκόμος και ο ζωοτρόφος. Τα πάντα δηλαδή στο εστιατόριο του προέρχονται από το κτήμα του που αγγίζει τα 12 στρέμματα.

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Basement Bistro», καθώς ήταν ένα υπόγειο μαγαζί με μόλις 12 τραπέζια. Κάθε βράδυ μαγειρεύει και σερβίρει γεύματα για 15-18 άτομα. Παρ' όλο που ο Baehrel δεν έχει κάποια επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο της εστίασης, πολλοί του αποδίδουν το μάστερ της γαστρονομίας, λόγω των εμπνευσμένων γεύσεων που δεν υπάρχουν πουθενά.

Ένα από τα πιάτα με την υπογραφή του, από τα πολλά που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο, είναι το «σουμάκ» που έχει την υφή θρυμματισμένου πάγου. Πρόκειται για μια δροσιστική λιχουδιά με νωπά σταφύλια.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το φαγητό, οι πελάτες δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται, αφού για ένα γεύμα 255 δολαρίων (χωρίς το κρασί και το φιλοδώρημα) οι θαμώνες σχηματίζουν ουρά. Πολλοί ταξιδεύουν τρεις ώρες από το Μανχάταν, για να φάνε στο περιβόητο εστιατόριο.

Το εστιατόριο έχουν επισκευτεί πολλοί διάσημοι από 48 διαφορετικές χώρες, από τον Jerry Seinfeld μέχρι τον Ομπάμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!