tromaktiko: Στα πρόθυρα «λουκέτου» και η Παιδιατρική Κλινική

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στα πρόθυρα «λουκέτου» και η Παιδιατρική Κλινική



Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο της...
Αμαλιάδας, αφού μετά τα τη λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής που κρέμεται σε μια κλωστή, στην ίδια μοίρα βρίσκεται πλέον και ο παιδιατρικός τομέας, καθώς οι ιατροί-παιδίατροι ενημέρωσαν αρμοδίως ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα λάβουν τις άδειές τους και ουσιαστικά αυτό συνεπάγεται αναστολή της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του συγκεκριμένου τομέα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μία «βόμβα» διαδέχεται την άλλη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το πλάνο αλλάζει από μέρα σε μέρα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αίτημα για χορήγηση αδειών

Χθες η διευθύντρια του παιδιατρικού τομέα απέστειλε έγγραφο στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλο, με το οποίο τον ενημερώνει ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τόσο η ίδια όσο και η επιμελήτρια παιδίατρος θα λάβουν τις άδειές τους, η μεν διευθύντρια για τα έτη 2014 και 2015 και η επιμελήτρια για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και τα ρεπό τους, κάτι που επί της ουσίας συνεπάγεται ότι θα  σταματήσουν να λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα τις 15 ημέρες τον μήνα που θα είναι οι εφημερίες.

Επίσης, γνωστοποιείται στο έγγραφο ότι θα δεν θα λειτουργήσει το ιατρείο παιδοαλλεργιολογίας, ενώ για να είναι εφικτή η λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος αυτό το διάστημα απαιτούνται τουλάχιστον τρεις παιδίατροι. Σε περίπτωση άρνησης χορήγησης των αδειών οι παιδίατροι ζητούν να ενημερωθούν εγγράφως, με τη σχετική αιτιολόγηση άρνησης.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αμέσως μετά την παραλαβή του ο κ. Δημόπουλος το απέστειλε στην 6η ΥΠΕ και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκειμένου να λάβουν γνώση και τις ανάλογες αποφάσεις.

 Συνέχεια στο «σίριαλ»
Χθες ωστόσο υπήρξε συνέχεια και στο «σίριαλ» που λέγεται Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική, καθώς η μία γιατρός προχώρησε εκ νέου στη λήψη αναρρωτικής άδειας και ο διευθυντής της κλινικής απέστειλε νέο έγγραφο με το οποίο κρίνει επισφαλή τη λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής. Το έγγραφο αυτό εκτός από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας απεστάλη και στην 6η ΥΠΕ, αλλά και στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας προκειμένου να λάβει γνώση.

Στο έγγραφό του ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής κ. Νίκος Παπαδημάτος κάνει δύο προτάσεις, η μία είναι η πρόσληψη τριών ειδικευμένων γιατρών προκειμένου να λειτουργήσει η κλινική ή να υπάρξει προσωρινή αναστολή λειτουργίας της και μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, μέχρι να καταστεί εφικτή η ομαλή λειτουργία της. Σε αντίθετη περίπτωση χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη λειτουργία της κλινικής.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη για σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής και την πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!