tromaktiko: Πάτρα: Συναλλασσόμενοι "την πάτησαν"- Αντί για ευρώ πήραν στα χέρια τους... βουλγάρικα λέβ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Συναλλασσόμενοι "την πάτησαν"- Αντί για ευρώ πήραν στα χέρια τους... βουλγάρικα λέβ



Για όσους δεν είστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί, είναι πολύ πιθανό να πέσετε θύματα όποιοι εκούσια ή ακούσια επιδιώξει να σας πληρώσει ή να σας δώσει ρέστα με νόμισμα που μοιάζει με το ευρώ...αλλά δεν είναι.


Όπως καταγγέλλεται  στο tempo24.gr δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Πατρινοί που έχουν πάρει στα χέρια τους, αλλά αρχικά δεν το πρόσεξαν με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν, κέρματα του βουλγαρικού νομίσματος λεβ αντί για ευρώ.

Και όπως τονίζουν είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα παρασυθρεί ο συναλλασσόμενος, ιδιαίτερα όσον αφοιρά στα κέρματα των δέκα cents και του ενός ευρώ με τα αντίστοιχα βουλγαρικά, τα οποία φυσικά έχουν μικρότερη αξία.

Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση συμπολίτη στο tempo24.gr ο οποίος έπεσε θύμα παραπλάνησης και στη συνέχεια, μέσα στον σωρό των κερμάτων, ακούσια έδωσε και εκείνος το αντίστοιχο κέρμα των δέκα λεπτών!

Εκ των πραγμάτων εφιστάται η προσοχή στους συναλλασσόμενους, μιας και στην Πάτρα και την ευρύτρερη περιοχή ζουν πολλοί μετανάστες από την Βουλγαρία, χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με προσπάθεια εξαπάτησης, μιας και τα συγκεκριμένα νομίσματα έχουν εκ πρώτης όψεως μεγάλες ομοιότητες με τα αντίστοιχα ευρώ.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!