tromaktiko: Τρομάζουν οι αριθμοί των ναρκωτικών στην Κύπρο

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τρομάζουν οι αριθμοί των ναρκωτικών στην Κύπρο



«Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» η χθεσινή και η ανάγκη για αντιμετώπιση της μάστιγας που ταλανίζει την κοινωνία μας προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ...


Οι αριθμοί τρομάζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του  ΚΕΝΘΕΑ, στην Ευρώπη παρατηρούνται 6.100 θάνατοι από υπερβολική δόση κυρίως ηρωίνης και άλλων οπιοειδών. Σκληρός είναι όμως και ο αριθμός που αφορά στην Κύπρο, αφού στατιστικά ένα άτομο το μήνα χάνει τη ζωή του στο βωμό του λευκού θανάτου.

Το 2014 στην Κύπρο σημειώθηκαν 10 θάνατοι, ενώ η κάνναβη παραμένει πρώτη ουσία χρήσης ανάμεσα στους νέους.

Ηχηρό μήνυμα κοινωνικής συστράτευσης έστειλε, με αφορμή τη σημερινή μέρα, ο Ιωνάς Νικολάου.

«Ο καθένας από εμάς, αναλογιζόμενος τις δικές του δυνατότητες θα πρέπει να συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια της κοινωνίας... για να μπορέσουμε να δώσουμε στη νεολαία μας αυτό που δικαιούται, την ελπίδα για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Στροφή στη μέχρι τώρα φιλοσοφία της κάνει, πάντως, η πολιτεία, καθώς με σχετικό νομοσχέδιο οι χρήστες θα αντιμετωπίζονται πλέον ως ασθενείς, με στόχο την απεξάρτηση και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

«Καταθέσαμε νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά αντιμετωπίζει τον χρήστη ως άτομο που χρήζει τη δική μας βοήθεια, χρήζει ανάγκης θεραπείας και όχι να οδηγείται στις φυλακές για αυτή του την ενέργεια», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα ''Στροφή 360ο στις φυλακές'' που δίνει τη δυνατότητα απεξάρτησης στους κρατουμένους.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!