tromaktiko: Δείτε για ποιον λόγο δεν κοιμάται ένας στους τρεις Έλληνες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δείτε για ποιον λόγο δεν κοιμάται ένας στους τρεις Έλληνες



Ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος εμφανίζουν ολοένα και...
περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα όχι μόνο να υποβαθμίζεται η υγεία τους, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους εξαιτίας των συχνών απουσιών από την δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Regus, το 72% Ελλήνων εργαζομένων αναφέρει ότι, λόγω της ύφεσης, έχει εμφανίσει ασθένειες ή έχει επιδεινώσει ήδη υφιστάμενα νοσήματα που σχετίζονται με το άγχος, από παχυσαρκία έως καρδιακές παθήσεις, Αλτσχάιμερ, διαβήτη, κατάθλιψη, γαστρεντερικά προβλήματα και άσθμα.

Από έρευνα της εταιρείας, άλλωστε, κατά το περασμένο έτος, είχε προκύψει ότι 48% των ερωτηθέντων παγκοσμίως αισθάνονταν ότι τα επίπεδα του άγχους είχαν αυξηθεί το περασμένο έτος, ενω ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα παραπάνω από το ένα τρίτο (41%) των Ελλήνων εργαζομένων κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους, επειδή ανησυχούν για την εργασία τους, με αποτέλεσμα επίσης να παρατηρείται ανησυχητική αύξηση απουσιών από την εργασία (54%).

Βάσει της ίδιας έρευνας, έχει ενδιαφέρον ότι:

63% των ερωτηθέντων ανησυχούν μήπως απολυθούν,
74% αισθάνονται λιγότερο σίγουροι για τον τομέα στον οποίο εργάζονται,
52% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι η οικογένειά τους και οι φίλοι τους έχουν παρατηρήσει ότι αγχώνονται λόγω της εργασίας τους
65% δηλώνουν ότι το άγχος βλάπτει τις προσωπικές σχέσεις των συναδέλφων τους

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Κατερίνα Μάνου, Αντιπρόεδρος της Regus για την περιοχή των Βαλκανίων, δήλωσε: “Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ανησυχία σχετικά με την εργασία και οι επακόλουθες άγρυπνες νύχτες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η υγεία τους τίθεται σε κίνδυνο, καθώς το άγχος είναι ένας γνωστός καταλύτης για πολλές σοβαρές ασθένειες. Οι επιχειρήσεις που προνοούν για την αντιμετώπιση του άγχους στο εργατικό δυναμικό τους είναι πιθανό να αποκτήσουν πιο υγιές προσωπικό και να σημειωθεί μείωση των απουσιών από την εργασία.”
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!