Όπως αναφέρει η kathimerini.gr, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στα δικαστήρια της πρώην Σχολή Ευελπίδων μετά την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, όπου ο βουλευτής μαινόμενος, είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν.
Ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος παραπέμπει και πάλι σε νέα δίκη τον αδελφό του βουλευτή, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρη για παραβίαση των όρων νόμιμης οπλοκατοχής όπλου σκοποβολής.
Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Ανωτάτη Εισαγγελία στην Βουλή αφορά την συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη τον Οκτώβριο του 2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων μετά την απολογία, όπου είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν. Ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Την ίδια στιγμή το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε την απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία ο 25χρόνος ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρος Κασιδιάρης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα για παράβαση της άδειας κατοχής όπλου σκοποβολής.
Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο του 2012 στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρός Κασιδιάρης συνελήφθη μετά από μικροεπεισόδιο να κατέχει σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια.
Σύμφωνα με την άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου ο ανθυπολοχαγός έπρεπε το CZ 9 να το έχει επάνω του μόνο κατά την διαδρομή από το σπίτι του προς το σκοπευτήριο και κατά την επιστροφή στον τόπο διαμονής του, ενώ ο γεμιστήρας με τα φυσίγγια έπρεπε να ήταν εκτός του όπλου.
Του επεισοδίου επελήφθη το τμήμα ασφαλείας της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και μετά τον σωματικό έλεγχο, όπου βρέθηκε όπλο στο τσαντάκι του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, παραπέμφθηκε στη Στρατονομία και από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη διαδικασία και τον άφησε ελεύθερο. Ακολούθησε η παραπομπή του στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη και από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο αξιωματικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή.
Όμως, άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο. Την ημέρα εκδικάσεως της υπόθεσης παρουσιάστηκε ένας δικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν μπορούσε να παρασταθεί και ο ανθυπολοχαγός.
Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στην διαδικασία. Οι στρατιωτικοί δικαστές αφού αναγνώρισαν στον Αλέξανδρο Κασιδιάρη, ελαφρυντικά (προτέρου εντίμου βίου, κ.λπ.) τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα.
Στην συνέχεια άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης και το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, καθώς η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, ως προς τη μη χορήγηση της αιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης.
Κατόπιν αυτών ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης θα δικαστεί και πάλι.