tromaktiko: Πατριάρχης Κύριλλος: Μέσα στους δέκα Ρώσους που εμπιστεύονται οι πολίτες

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πατριάρχης Κύριλλος: Μέσα στους δέκα Ρώσους που εμπιστεύονται οι πολίτες



ΜΟΣΧΑ. Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος πάλι μπήκε στη λίστα των..
Ρώσων πολιτικών που έχουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εκ μέρους των πολιτών, ανέφεραν στο πρακτορείο "INTERFAX" οι κοινωνιολόγοι του "Levada-Center ".

Στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται ο εν ενεργεία πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν τον οποίο εμπιστεύονται 82% Ρώσοι.

Τη δεύτερη και την Τρίτη θέση στη λίστα κατέχουν αντίστοιχα ο Υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σοϊγκού και ο Πρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγιότατος Πατριάρχης βρέθηκε να είναι μόνος Ρώσος κοινωνικός λειτουργός στη λίστα ο οποίος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε αξιωματούχος, το λόγο του όμως ακούν όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στην κοινωνία εν γένει.

Τη μία από τις κύριες ορθόδοξες γιορτές, την Ημέρα της Αγίας Τριάδας, η οποία εορτάστηκε την Κυριακή, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παραδοσιακά προσευχόταν στο βασικό πνευματικό κέντρο της Ρωσίας, στη Λάβρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ.

"Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της γέννησης της Εκκλησίας του Χριστού, το μεγάλο μυστήριο της ένωσης του θεϊκού και του ανθρώπινου στοιχείου ", είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία.

Υπογράμμισε ότι αυτό το γεγονός "από τη σημασία του συγκρίνεται με την ενσάρκωση του Υιου του Κυρίου, συγκρίνεται με τη δημιουργία του κόσμου ".

"Το Άγιο Πνεύμα ενσαρκώθηκε στους αποστόλους, είναι η πράξη της θεϊκής πνευματοποίησης των μαχητών του Σωτήρος Χριστού και όχι μόνο. Το Άγιο Πνεύμα ενσαρκώθηκε σε όσους εντάχτηκαν στην αποστολική αυτή κοινότητα. Και όσους μαζί με τους αποστόλους αποτελούν την κοινότητα αυτή, αποκαλούμε Εκκλησία ", υπενθύμισε.

"Το Άγιο Πνεύμα δεν επικρίνει το ανθρώπινο αμάρτημα το οποίο, μεταξύ άλλων, υπάρχει και στο ορατό, ανθρώπινο μέρος της Εκκλησίας, το Άγιο Πνεύμα συγχωρεί αυτά τα αμαρτήματα μέσω μιας ειλικρινής μετάνοιας και γεμίζει τα αδύνατα ανθρώπινα αγγεία με τη θεϊκή του δύναμη ", συμπέρανε ο Προκαθήμενος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!