tromaktiko: Ο Τσίπρας υποδέχεται τον Αυστριακό καγκελάριο - Τι μήνυμα φέρνει από τον Γιούνκερ ο Φάιμαν;

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας υποδέχεται τον Αυστριακό καγκελάριο - Τι μήνυμα φέρνει από τον Γιούνκερ ο Φάιμαν;



Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η...
συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προγραμματιστεί για τις 12.00, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Φάιμαν αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Αυστριακός καγκελάριος έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα με μήνυμα «Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», όπως δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων (ΑPA) η εκπρόσωπός τους, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο

Από την πλευρά του ο ίδιος ο καγκελάριος τόνισε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι της Τρίτης στη Βιέννη, μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο και λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα εγγυάται στους επενδυτές ότι η χώρα θα είναι και μετά από ένα χρόνο μέλος της Ευρωζώνης».

Προειδοποιώντας για τον «ορατό κίνδυνο υποβόσκουσας εξοικείωσης με την ιδέα ενός Grexit», ο καγκελάριος επισήμανε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα έχει ως σκοπό και «να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit».

Συνομιλία με Γιούνκερ πριν μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα

Ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα και για συντονισμό της στάσης τους στο θέμα της Ελλάδας, ο ίδιος είχε τη Δευτέρα διεξοδική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ, όπως σημείωσε, προηγήθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες ανάλογες επαφές του με άλλους Ευρωπαίους αρχηγούς κυβερνήσεων για την ευθυγράμμιση των θέσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, υποστηρίζει πλήρως τον κ. Γιούνκερ για την επίτευξη ενός αποτελέσματος, όπως επίσης και για την προειδοποίηση τήρησης των δεσμεύσεων.

Ο κ. Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!