tromaktiko: Εισβολή λαθρομεταναστών και στην Σάμο... [photos]

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Εισβολή λαθρομεταναστών και στην Σάμο... [photos]



Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, με την εισβολή λαθραίων μεταναστών, που χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα περνούν παράνομα τα...
θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, δημιουργώντας ένα πραγματικό πανδαιμόνιο και με ανυπολόγιστο κόστος!

Οι δουλέμποροι και τα κυκλώματα (ξένα και ελληνικά) κάνουν πραγματικό πάρτυ!

Μόνο την τελευταία εβδομάδα στη Σάμο πέρασαν από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι,622 άτομα (τα 243 στο Αγαθονήσι και από εκεί μεταφέρονται στην Σάμο), όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο ταυτοποίησης, οδηγούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού ενώ η χωριτικότητά του είναι για μόλις 282 άτομα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 600 και με συνθήκες πολύ άσχημες, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες.

Ο κίνδυνος να σταματήσει η σίτηση των μεταναστών από τους προμηθευτές είναι πολύ άμεσος, αφού έχουν τα δοθούν χρήματα (πάνω από 250.000€) εδώ και 5 μήνες και η πολιτεία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ υπάρχει και πολύ μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα.

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι επισκέπτες - τουρίστες μπροστά στο Λιμεναρχείο με μωρά παιδιά που ουρούν στη θάλασσα και ναυαγούς που αλλάζουν τα ρούχα τους κάτω από τον καυτό ήλιο είναι εικόνες σοκ!

Πολλοί από αυτούς δεν διστάζουν να τις αποθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και να τις μοιράσουν πανεύκολα σε όλον τον πλανήτη, και φυσικά με το ανάλογο κόστος για τον τουρισμό!

Σήμερα μόνο να σημειώσουμε πως έφυγαν μόνο 125μετανάστες με το πλοίο ''Νήσος Ρόδος" για το χωνευτήρι της Αθήνας και χωρίς να γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη τους από εκεί και πέρα!





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!