tromaktiko: Το κατασκοπευτικό TU-214R μπορεί να δει αντικείμενα ακόμα και κάτω από το έδαφος

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το κατασκοπευτικό TU-214R μπορεί να δει αντικείμενα ακόμα και κάτω από το έδαφος



Το σύστημα ραντάρ του νέου ρωσικού...
κατασκοπευτικού αεροσκάφους TU-214R μπορεί με οποιοδήποτε καιρό να «βλέπει» από ψηλά κρυμμένα αντικείμενα, καλυμμένα με χιόνι, κορυφές των δέντρων και ακόμα και κάτω από το έδαφος, ανέφερε στις 8 Ιουνίου στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του Ενωμένου Κατασκευαστικού Ομίλου.

"Το ραντάρ πολλών συχνοτήτων που κατασκεύασε και παράγει ο όμιλος "Vega", επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε άμεσο χρόνο, με πιο ποιοτικές λεπτομέρειες στις εικόνες. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από το αεροσκάφος, δίνουν από τα ραντάρ λεπτομερείς εικόνες των αντικειμένων, καλυμμένων με ομίχλη, καπνό, χιόνι, έδαφος και πρασινάδες ", είπαν στο πρακτορείο.

Διευκρινίστηκε ότι σε συνθήκες ξηρών αμμωδών εδαφών το σύστημα μπορεί να λάβει εικόνες των αντικειμένων που βρίσκονται σε βάθος μερικών δεκάδων μέτρων, σχεδόν ανεξάρτητα από το ύψος πτήσης του αεροσκάφους.

"Τώρα το αεροσκάφος που κατασκευάστηκε στο αεροπορικό εργοστάσιο του Καζάν, συνεχίζει τις πτητικές κατασκευαστικές δοκιμές του και ετοιμάζεται στις κρατικές δοκιμές που προγραμματίζονται για δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς τούτης ", τόνισε ο εκπρόσωπος του Ομίλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ανοικτές πηγές, το TU-214R είναι το αεροσκάφος της ραδιοτεχνικής και οπτικόηλεκτρονικής αναχαίτισης το οποίο επεξεργάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 2000 με βάση το επιβατηγό TU-214.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!