tromaktiko: Συνάντηση με Υπουργό Υγείας ζητούν οι έκτακτοι γιατροί

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Συνάντηση με Υπουργό Υγείας ζητούν οι έκτακτοι γιατροί



Σε ανακοίνωση του, ο ΣΕΣΙΚ αναφέρει ότι η βελτίωση αυτή μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από...
την εφαρμογή ενός γενικού συστήματος υγείας, που θα εξασφαλίζει ισότιμη αντιμετώπιση τόσο των ασθενών, όσο και των επαγγελματιών υγείας.

Μέχρι όμως να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ και η προαπαιτούμενη αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, σημειώνει, υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα των εκτάκτων ιατρών, οι οποίοι αποτελούν το 50% των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

“Τα προβλήματα αυτά  επιθυμούμε να θέσουμε στο νέο υπουργό, πιστεύοντας πως θα βρούμε την ίδια ανταπόκριση που είχαμε από τον προκάτοχο του, αλλά και ότι θα δοθούν επιτέλους  λύσεις, οι οποίες να είναι άμεσα εφαρμόσιμες”, προστίθεται.

Τα βασικά αιτήματα του ΣΕΣΙΚ είναι “σωστή εφαρμογή του νόμου 25/11 για τους συμβασιούχους, ο οποίος δεν αφορά πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε λειτουργούς υγείας. Είναι αδιανόητο”, σημειώνει, “λειτουργοί που υπηρετούν πέραν των δύο ετών και οι πλείστοι εκ των οποίων θα έπρεπε να είναι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, να μπαίνουν στην ίδια διαδικασία με συναδέλφους που καλούνται να καλύψουν έκτακτες ανάγκες”.

Επίσης, “η αποκατάσταση της αδικίας και της ανισότητας εις βάρος των εκτάκτων ιατρών σε σχέση με τους μόνιμους συναδέλφους με τους οποίους ασκούμε τα ίδια καθήκοντα, όπου και όπως αυτή υφίσταται.Αυτό συνεπάγεται κατάργηση της εις βάρος μας διάκρισης όσον αφορά αμοιβές, προαγωγές, ευκαιρίες για εκπαίδευση, μετακινήσεις- μεταθέσεις”.

Με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου εργατικών διαφορών σχετικά με το δικαίωμα σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ο ΣΕΣΙΚ υπενθυμίζει τη συμφωνία ΠΑΣΥΚΙ-ΥΥ, με ημερομηνία 20/01/2015 και ζητά εφαρμογή αυτής και στο κομμάτι που αφορά τους εκτάκτους.

Ο ΣΕΣΙΚ ζητά τέλος συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να δοθεί η ευκαιρία  να του αναλύσουν τα αιτήματα τους.
Πηγή ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!