tromaktiko: Οι πρώτες αντιδράσεις των ξένων ΜΜΕ μετά το πανηγυρικό ΟΧΙ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι πρώτες αντιδράσεις των ξένων ΜΜΕ μετά το πανηγυρικό ΟΧΙ



Οι πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ καταγράφουν το προβάδισμα του «Όχι», όπως... αποτυπώνεται στις τηλεοπτικές δημοσκοπήσεις, και δείχνουν πως δεν αιφνιδιάστηκαν κατ' αρχάς από τη διαφαινόμενη νίκη του «Όχι».

Bloomberg: «Οι διχασμένοι Έλληνες ψηφοφόροι αποφασίζουν για το μελλοντικό δρόμο»

Το αμερικανικό πρακτορείο ξεκινά το ρεπορτάζ του, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ως προς το διακύβευμα, ότι δηλαδή οι Έλληνες ψήφισαν σε ένα δημοψήφισμα που θα ανοίξει το δρόμο είτε για μια σανίδα σωτηρίας που θα κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια ή θα βυθίσει την οικονομία της πιο βαθιά στην άβυσσο και ενδεχομένως εκτός ευρώ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, oι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα και οι πρώτες επισημες εκτιμήσεις αναμένονται στις 9. Τέσσερις ανεπίσημες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας σήμερα έδειξαν οριακό προβάδισμα του «Όχι».

BBC: «Ελληνική κρίση χρέους: Έκλεισαν οι κάλπες στο δημοψήφισμα για το bailout»

Εκατομμύρια Έλληνες ψήφισαν σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το εάν αποδέχονται τους όρους ενός διεθνούς bailout. Οι δημοσκοπήσεις που βγήκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης δείχνουν μικρό προβάδισμα του «Όχι». Η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν «Όχι», ενώ η καμπάνια του «Ναι» προειδοποίησε ότι το «Όχι» θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Guardian: «Ελληνικό δημοψήφισμα: οι τηλεοπτικοί σταθμοί δίνουν προβάδισμα στο «Όχι»

Η βρετανική εφημερίδα ενημερώνει ότι το μπαράζ δημοσκοπήσεων, που μεταδίδονται και έχουν πραγματοποιηθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, βάζουν όλες μπροστά το «Όχι».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη ζωντανή αναμετάδοση του δημοψηφίσματος από την ιστοσελίδα της: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – δεν είναι exit polls. Αλλά, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ΌΛΕΣ δείχνουν ότι οι πολίτες ψήφισαν απορρίπτοντας τους όρους που απαιτούσαν οι πιστωτές της Ελλάδας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!