tromaktiko: "Ξεκατινιάσματα" στις τελετές Παράδοσης - Παραλαβής των υπουργείων που "άλλαξαν χέρια"

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

"Ξεκατινιάσματα" στις τελετές Παράδοσης - Παραλαβής των υπουργείων που "άλλαξαν χέρια"



Με πολιτικά μηνύματα, αλλά και αιχμές από τα απερχόμενα κυβερνητικά στελέχη...πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό...

«Δεν έχω άγνοια κινδύνου, οι συνθήκες είναι δύσκολες όμως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν», δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η ανάγκη της πολιτικής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική. «Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δεν θα αποτελέσει παρένθεση», πρόσθεσε ο κ.Κατρούγκαλος. Τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει «νεκροθάφτης της κοινωνικής ελπίδας» ωστόσο αναγνώρισε ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές είναι περιορισμένες και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει καλύτερη διευθέτηση.



O Παύλος Χαϊκάλης, που ανέλαβε υφυπουργός αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση, αυτην την φορά απέφυγε την «καυτή πατάτα» των μακροσκελών δηλώσεων και περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση οτι γνωρίζει το αντικείμενο, την ώρα που εξακολουθεί να δεχεται επιθέσεις για ανεπάρκεια απο την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.



Με αιχμές παρέδωσε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη την ευθύνη των δημοσίων εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών η Νάντια Βαλαβάνη. Αναφερόμενη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, είπε ότι υπό τη δική της ηγεσία το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσαν να γίνουν πολλά, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα να υπάρξει ένα δικαιότερο φορολογικό, αφού όπως είπε «δυστυχώς τα επιπρόσθετα βάρη που επιβάλλονται δημιουργούν ένα τέτοιο τοπίο που η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αναιρέσει την αδικία».

Από την πλευρά του ο κ.Αλεξιάδης δήλωσε έτοιμος να δώσει «μικρές και μεγάλες μάχες από τη νέα του θέση και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις». Ο νέος αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά, που θα ξεκινήσουν άμεσα "στις τουριστικές περιοχές, στους θύλακες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής.

Με πολιτικά μηνύματα ήταν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΠΕΝ, ο οποίος είπε: «Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω την ενότητα του κόμματος». Και πρόσθεσε: «Φεύγω διαφωνώντας με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Θα αγωνιστώ ώστε το μνημόνιο να είναι μία μικρή παρένθεση».

Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή σκυτάλης». Και τόνισε: «Η σκυταλοδρομία όμως έχει μετατραπεί σε αγώνα ανώμαλου δρόμου. Πολλά έχουν αλλάξει μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!