tromaktiko: Εξέρχεται από την ύφεση η κυπριακή οικονομία

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Εξέρχεται από την ύφεση η κυπριακή οικονομία



Εξέρχεται από την ύφεση η κυπριακή οικονομία δηλώνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...


Η Κομισιόν ως ένα από τα μέρη των θεσμών που συνθέτουν την τρόϊκα θεωρεί ότι το προγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας προοδευτικά αποδίδει.

Πρόκειται για εκτίμηση στην οποία προέβησαν τις προηγούμενες μέρες και οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόϊκας στην Κύπρο, αλλά και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράϊς.

Πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζουν την ίδια ώρα, όπως και ο Υπουργός Οικονομικών στις χθεσινές του δηλώσεις, ότι δεν θα προκύψει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, εκτός κι αν προκύψει πραγματική ανάγκη.
 Περαιτέρω η Κομισιόν φέρεται να θεωρεί ότι:

Οι απόψεις της Κομισιόν

- Υπάρχει ισχυρή και χειροπιαστή δέσμευση από πλευράς κυπριακών Αρχών για υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.

- Είναι αναγκαία η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

- Είναι επιβεβλημένη η έγκριση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για την πώληση δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε τρίτους και την εξασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας στους εγκλωβισμένους από αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, ιδιοκτήτες ακινήτων.    

- Οι κυπριακές Αρχές, πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

- Διαβλέπουν έξοδο της Κύπρου  από την ύφεση και μικρή ανάπτυξη. (πρόβλεψη για θετικό ρυθμό 0,5% το 2015)

- Υπό τις παρούσες συνθήκες, φαίνεται ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί το σύνολο των €10 δισ. του σχεδίου διάσωσης.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/252749/ekserxetai-apo-tin-yfesi-i-kypriaki-oikonomia#sthash.NaHMsaur.dpuf
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!