tromaktiko: ΟΧΙ ή ΝΑΙ; Ας γίνουμε, λοιπόν, άνθρωποι του ''ΜΑΖΙ''...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ή ΝΑΙ; Ας γίνουμε, λοιπόν, άνθρωποι του ''ΜΑΖΙ''...



Με το παραπάνω δίλημμα πορεύεται ο ελληνικός λαός τις τελευταίες μέρες... Κάθε πολίτης ανάλογα με την απόφαση που έχει πάρει ή που τείνει να πάρει κατατάσσεται στον πολίτη του ''ναι'' ή στον πολίτη του ''όχι'' αντίστοιχα.



Ο ''ΝΑΙ'' θα σου μιλήσει για την αναγκαιότητα παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το ''ναι'' θα επακολουθήσει έξοδος από το ευρώ και επακόλουθη πτώχευση. Έπειτα θα επέλθει αναστολή πληρωμών -η οποία συνεπάγεται το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων-, έλλειψη πετρελαίου και άλλων αναγκαίων αγαθών που η χώρα εισάγει. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως η ανεργία,η αύξηση της εγκληματικότητας, η φτώχεια. ''Και τι σημαίνουν όλα αυτά;'' θα σε ρωτήσει. ''Κλονισμό των δημοκρατικών θεσμών'' θα σου απαντήσει. Θα κλείσει τη συζήτηση λέγοντας πως η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης με κάθε κόστος.



Ο ''ΟΧΙ'' θα σου μιλήσει για ξεπούλημα της χώρας σε περίπτωση αποδοχής των όρων των Ευρωπαίων. Έπειτα θα τονίσει πόσο επαχθείς είναι οι νέοι όροι. Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το ''όχι'' θα αναφερθεί στις προαποφασισμένες περικοπές των συντάξεων και των μισθών και στην αύξηση του ΦΠΑ, όπως ακριβώς τα έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν. ''Και τι σημαίνουν όλα αυτά;'' θα σε ρωτήσει. ''Κρίση της Δημοκρατίας'' θα σου απαντήσει. Θα κλείσει τη συζήτηση λέγοντας πως η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει την εθνική της αυτοκυριαρχία και να μην υποκύψει σε δυσβάσταχτους όρους.



Η απειλή του δημοκρατικού πολιτεύματος αποτελεί συμπέρασμα στην σκέψη τόσο των ανθρώπων του ''ΝΑΙ'' όσο και των ανθρώπων του '''ΟΧΙ''. Η πιο σοβαρή, όμως, απειλή για τη δημοκρατία είναι ο διχασμός των πολιτών της σε ''ΟΧΙ'' και ''ΝΑΙ''.

Ας γίνουμε, λοιπόν, άνθρωποι του ''ΜΑΖΙ''.




Κειμενο: Ρουσσομουστακάκη Άννα
Φωτογραφίες: Ζουλάκης Πάνος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!