tromaktiko: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Τι ζήτησε ο Βαρουφάκης από το Eurogroup για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Τι ζήτησε ο Βαρουφάκης από το Eurogroup για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα



Προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του...
ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής από την κυβέρνηση Τσίπρα

Να ανταλλάξει το χρέος με το δημοψήφισμα, φέρεται να επιχείρησε Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της νέας τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την βρετανική εφημερίδα Guardian αλλά και γερμανικά ΜΜΕ, λίγες μόνο ώρες προτού λήξει το ελληνικό πρόγραμμα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Το Reuters, επικαλούμενο πολλές ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε ότι ο βαρουφάκης είπε στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ή να προτείνει στον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» την επόμενη Κυριακή, αν υπάρξει μια συμφωνία με τους πιστωτές.

Ενδεικτική είναι και η δήλωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει πληροφορίες ότι η Ελλάδα ενδέχεται να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στο Eurogroup υπήρξε «μία προσφορά και μία συμφωνία για τα προαπαιτούμενα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!