tromaktiko: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη -Καίει παρθένο δάσος [photos]

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη -Καίει παρθένο δάσος [photos]



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις 13.20 πολύ κοντά στην παραλία Αυλάκι στο...Πόρτο Ράφτη, καθώς έχει περάσει τον «αυχένα» του βουνού και καίει το δάσος.

Ο ισχυρός βοριάς που πνέει στην περιοχή εντάσεως 6-7 μποφόρ έσπρωξε τη φωτιά στο παρθένο δάσος του Κουβαρά που ενώνει το Πόρτο Ράφτη και τον Κουβαρά.

Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 17 πυροσβεστικά οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 καναντέρ κι ένα ελικόπτερο. Επίσης, στις επιχειρήσεις κατάσβεσεις συμμετέχουν και 2 βυτιοφόρες ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι πολύ κοντά στον Κουβαρά Κερατέας, όπου λίγο μετά τις 6 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά, αλλά περίπου στις 8.30 τέθηκε υπό έλεγχο. Για την ακρίβεια, η φωτιά εκδηλώθηκε ακριβώς στην απέναντι πλευρά από το σημείο όπου ξέσπασε το πρωί.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σ. Μεθενίτης ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη» αλλά ευτυχώς ήταν έγκαιρη η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του τοπικού πυροσβεστικού σταθμού. «Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε παραπάνω από 500 μέτρα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε. Ο ίδιος μάλιστα, μίλησε ανοιχτά για εμπρησμό.

Μοναχές από κοντινό μοναστήρι μίλησαν στο Star δηλώνουν πως η κατεύθυνση του αέρα στέλνει τη φωτιά στο μοναστήρι, χωρίς όμως να το απειλεί ακόμα.

Πηγή φωτό: Twitter/spy_pat

Πηγή φωτό: Twitter/spy_pat

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!